Complexul urmeaza sa fie cumparat cu 20 de milioane de euro de compania germana Hornbach.

Complexul Prisma, aflat in lichidare judiciara, urmeaza sa fie vindut cu minimum 20 de milioane de euro catre compania Hornbach, conform unor surse din piata care au preferat protectia anonimatului.

In prezent, Prisma Town se afla in lichidare judiciara, avind datorii foarte mari, principalul sau creditor fiind BRD - Groupe Société Générale. Creditorii au cerut falimentul Prisma Town pentru a-si recupera banii.

Conform Registrului Comertului, principalii actionari ai Prisma Corbeanca sint omul de afaceri Cristian Alexandru Tintareanu, cu 10,5%, Florida Shipping Lines Ltd (SUA, Delaware) cu 18,9%, Mac Investments Incorporation (SUA, Delaware) cu 22,8%, Industrialexport SA (Bucuresti) cu 30%.

Compania germana Hornbach are peste 120 de magazine in Europa si 12.000 de angajati. In anul financiar 2005-2006, Hornbach a inregistrat o cifra de afaceri de 2,36 miliarde de euro.

Tintareanu: Alvare, actionar majoritar

Conform surselor citate, contractul de vinzare-cumparare nu a fost inca semnat, acest lucru urmind sa se intimple, cel mai probabil, in luna mai. Omul de afaceri Cristian Tintareanu spune ca nu mai are nici o legatura cu Prisma Town si ca datele Registrului Comertului „sint aiureli". „Cred ca sint in urma cu informatia. Eu am avut 30% in Prisma, ca persoana fizica si prin firma mea, Mac Investments. Mi-am vindut actiunile acum vreo trei ani, le-am cesionat catre Jose de Alvare, iar ceilalti actionari au facut la fel, din cite stiu. Eu le-am dat cu bani, ceilalti nu si-au primit banii. Din cite stiu, de Alvare a ajuns actionar majoritar", spune Tintareanu.

Acesta ne-a precizat ca Florida Shipping Lines apartine lui Jose E. de Alvare (presedintele Prisma Town), dar ca nu mai tine legatura cu acesta, pentru ca „a darimat Prisma". Cristian Tintareanu spune ca datoriile Prisma ar fi de circa 10-12 milioane de dolari, dintre care aproape 10 milioane de dolari catre BRD, iar restul catre Primaria Balotesti, statul roman si alti citiva creditori.

Credit de la BRD

In martie 1999, BRD a acordat un credit de opt milioane de dolari companiei Prisma. Din acesti bani, sase milioane de dolari urmau sa intre in construirea Prisma 2 si doua milioane intr-un pasaj subteran pe DN 1. Creditul a fost garantat cu Prisma 1, apoi cu Prisma 2, dupa realizarea acesteia. Dupa multe reesalonari si negocieri, BRD a cerut executarea silita pentru aproape 9,5 milioane de dolari. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a vrut sa preia creanta de la BRD, careia sa-i dea, in schimb, titluri de stat in valoare de 7,2 milioane de dolari. BRD s-a razgindit, insa, dupa alegerile din 2004, iar Prisma a ajuns in lichidare judiciara.

Ce inseamna Prisma Complexul Prisma 1 inseamna 44.000 de metri patrati, iar Prisma 2 peste 12.000 de metri patrati. In plus, complexul Prisma detine peste 100.000 de metri patrati de teren in zona Balotesti si Snagov. Doar terenul ar valora intre cinci si sapte milioane de euro in intravilanul agricol (50-70 de euro/mp) sau 10 milioane de euro in intravilanul construibil (100 de euro/mp).