Ca situatia sportului rege in contextul olimpic este de-a dreptul critica pe plaiurile mioritice, este un lucru deja probat in competitiile internationale de mare anvergura, tricolorii inregistrand in ultima vreme culmea ineficientei. Ca renuntarea c
Ca situatia sportului rege in contextul olimpic este de-a dreptul critica pe plaiurile mioritice, este un lucru deja probat in competitiile internationale de mare anvergura, tricolorii inregistrand in ultima vreme culmea ineficientei. Ca renuntarea constanteanului la fotoliul de lider cu numai un an si jumatate inaintea JO nu a fost intamplatoare, adevaratul motiv nemaifiind un secret cel putin pentru membrii Consiliului Federal. Nu putini sunt cei carora Floroiu le-a marturisit ca: "M-am inselat vizavi de unii dintre colaboratorii mei, crezand ca singurul lor interes este binele atletismului romanesc!". Ca exista patru candidati, Sorin Matei, George Boroi, Doina Melinte si Gabriela Szabo, a stabilit CF, primii doi pornind ca favoriti.
Ceea ce a umbrit, insa, si mai mult imaginea disciplinei sportive care beneficiaza de unul dintre cele mai mari bugete de stat in Romania, este gestul unor oameni disperati ca isi pot pierde scaunele: in miez de noapte, un mesaj a fost adresat majoritatii structurilor sportive cu drept de vot azi. Un mesaj pe cat de patetic, pe atat de comunisto-securist, macar pentru ca autorii se ascund sub anonimatul "colegii dumneavoastra de truda!". Este clar ca lumina zilei ca este vorba numai de actiunea unor persoane aflate la conducerea FRA de vreo 17 ani incoace, speriati de perspectiva unor schimbari radicale de mentalitate, atat de necesare revigorarii atletismului nostru. Dar impotriva intereselor personale, indemnand electoratul sa-l prefere pe actualul comandant al CSA Steaua, George Boroi. Fostul hudler l-a avut la comanda in arena competitionala pe actualul director tehnic, Constantin Mihail, cu care are in continuare o relatie speciala si, in plus, Boroi s-a exprimat ca intentioneaza sa cumuleze cele doua functii de manager. De la club si federatie, ceea ce ar prelungi traiul pe vatrai pentru respectivii angajati ai FRA.
Sorin Matei Astfel, in manifest se "urla": "Pentru a nu va mai lasa <<dusi>> si <<treziti>> de vorbe frumoase si programe scurte in cuvinte ziaristice (...) Nu desfiintarea Comisiei Tehnice sau a postului de Director Tehnic din schema federatiei sau infiintarea unui post de antrenor pentru juniori vor rezolva actuala criza a federatiei. (...) Ati fost pacaliti de multe ori! (...) Daca doriti cu adevarat normalitate, daca doriti cu adevarat schimbari de substanta la FR Atletism si in atletismul romanesc (...) atunci votati cu convingere George Boroi!". Atacul este indreptat direct impotriva directorului CSM Craiova, Sorin Matei, care si-a exprimat clar eventuala strategie intr-un interviu acordat luni ziarului ZIUA.
Frica isterica i-a indemnat pe acesti "oameni de bine" sa-l puna inclusiv pe Boroi intr-o pozitie delicata. "Nu stiu cine a putut face asa ceva, va dati seama ca inclusiv CSA Steaua a primit acest fax, pe care nu apare nici un numar. Eu nu am stiut nimic de manifest si lumea ma cunoaste, nu ma pot schimba in asa hal in trei saptamani. Mai mult, eu nu am afirmat nicaieri ca voi veni la federatie si, cel putin din acest punct de vedere, inclusiv la club mi se pune in pericol situatia!", a afirmat, ieri, fostul hudler.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.