Fostul international Florea Dumitrache a decedat ieri dimineata la Spitalul Universitar de Urgenta, unde era internat de trei saptamAni, in urma unui atac cerebral. In vArsta de 59 de ani,  Dumitrache a evoluat la Dinamo Bucuresti, Jiul Petros
Fostul international Florea Dumitrache a decedat ieri dimineata la Spitalul Universitar de Urgenta, unde era internat de trei saptamAni, in urma unui atac cerebral. In vArsta de 59 de ani,  Dumitrache a evoluat la Dinamo Bucuresti, Jiul Petrosani si Corvinul Hunedoara, avAnd 357 de meciuri in Divizia A, unde a inscris 170 de goluri. Cel supranumit "Mopsul" sau "Corsarul Roib", a jucat de 31 de ori pentru echipa nationala a RomAniei, insclusiv la Campionatul Mondial din 1970.  Sub "tricolor", Dumitrache a marcat 15 goluri. A fost golgeterul primei ligi in anii 1969 si 1971, iar in cupele europene, la Dinamo si Corvinul, a jucat 20 de meciuri si a inscris 8 goluri. In ultimii ani, a fost angajat la Centrul de Copii si Juniori al clubului Dinamo.  Dinu: Generata noastra se rareste "Din pacate, generata noastra se rareste. Florica a fost cel mai mare atacant, ca dotare, din istoria fotbalului romanesc. Un tip extrem de inteligent, din pacate distrus de vremuri", a declarat Cornel Dinu, administrator delegat al FC Dinamo.. Un apropiat al lui Florea Dumitrache, Cornel Dinu a fost cel care i-a stat alaturi la spital dupa ce fostul atacant a suferit un atac cerebral, in urma cu trei saptamani. (Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.