Un cuplu condamnat pentru evaziune fiscala a fost condamnat ieri la inchisoare, insa cei doi soti refuza sa vorbeasca cu autoritatile si, mai mult decat atat, s-au baricadat in casa lor care este o adevarata fortareata.
Cei doi sunt acuzati ca nu au platit impozite care totalizeaza peste 1,9 milioane de dolari. Cu toate acestea, Ed si Elaine Brown insista ca nu datoreaza acesti bani statului si s-au inchis in casa. Locuinta lor care pare a fi o cetate in miniatura, are turn de apa, energia electrica este produsa de dispozitive solare si eoliene, iar Ed, care are 64 de ani, a declarat ca au strans in casa destule provizii ca sa nu fie nevoiti sa iasa ca sa fie prinsi.
"Lumea apartine Creatorului. Nu apartine unui om si nici Guvernului Statelor Unite" a spus acesta. Si sotia acestuia, Elaine, a declarat ca nu recunoaste Guvernul SUA si ca oficialii acestuia nu sunt altceva decat fictiune.
Cei doi au fost condamnati la cinci ani de inchisoare, iar Ed a declarat prin telefon ca nu se vor preda autoritatilor federale. La randul lui, seriful a explicat ca nu are de gand sa ia cu asalt casa celor doi si ca "nu ne vom angaja intr-un astfel de joc. Insa mandatele de arestare nu se duc cu trecerea timpului, si nici condamnarile". (B.M.)