Ultimii 13 membri ai temutului clan Belgienii, specializat in trafic de droguri de mare risc, au fost retinuti, marti, ca urmare a descinderilor efectuate de politistii ilfoveni si procurorii DIICOT. Potrivit autoritatilor, politistii Serviciului de
Ultimii 13 membri ai temutului clan Belgienii, specializat in trafic de droguri de mare risc, au fost retinuti, marti, ca urmare a descinderilor efectuate de politistii ilfoveni si procurorii DIICOT. Potrivit autoritatilor, politistii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Ilfov au reusit desfiintarea acestei grupari considerate una dintre cele mai active retele de crima organizata care actioneaza in Bucuresti. La inceputul saptamanii, politistii au realizat cinci razii la locuintele membrilor grupului, fiind retinute 13 persoane, cu varste cuprinse intre 15 si 43 de ani, toate fara ocupatie. Dintre acestea, cinci au antecedente penale, iar cinci sunt minori. In timpul descinderilor domiciliare au fost gasite si confiscate sumele de 3265 de lei si 320 de euro. Cei 13 membri ai gruparii au fost prezentati, ieri, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat. Membrii clanului Belgienilor erau cunoscuti ca fiind principalii dealeri de heroina de pe raza comunei Tunari, judetul Ilfov si a localitatilor limitrofe. Pana la "lovitura finala" care a condus la anihilarea retelei, alti cinci membri au ajuns dupa gratii, dintre care trei pentru infractiuni de natura judiciara. In luna septembrie a anului 2005, politistii de la Crima Organizata au retinut alte doua femei din acest grup, pentru trafic de droguri. Mariana Barbu, zisa Columbia, si Ioana Vaduva, zisa Serenada, sunt in prezent condamnate la 11, respectiv 12 ani inchisoare.
Proxenetism si droguri
Liderul gruparii de crima organizata, Cristian Mitrache, zis Sadoveanu a fost condamnat, in martie 2000, la cinci ani si zece luni de inchisoare, pentru viol si lipsire de libertate, dupa rapirea a doua fete de catre membrii clanului din discoteca Herastrau. De asemenea, fratele acestuia, Vasile Mitrache, poreclit Studentu', era considerat la vremea respectiva unul dintre cei mai periculosi proxeneti din Capitala. Atunci, anchetatorii au descoperit in urma perchezitiilor efectuate, 1300 de euro si 200 de dolari proveniti din vanzarea de droguri. Totodata, la unul dintre domiciliile suspectilor, oamenii legii au mai gasit 198 de doze de heroina si peste 100 de milioane de lei. Clanul Belgienilor era specializat in trafic de carne vie, proxenetism, rapiri, furturi si trafic de droguri. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.