Japonezii au ajuns cel mai mare producatror de masini din lume.

General Motors (GM), cel mai mare producator auto la nivel mondial timp de 76 de ani, risca sa piarda in acest an pozitia de lider. Vinzarile Toyota Motor s-au plasat la
Japonezii au ajuns cel mai mare producatror de masini din lume.

General Motors (GM), cel mai mare producator auto la nivel mondial timp de 76 de ani, risca sa piarda in acest an pozitia de lider. Vinzarile Toyota Motor s-au plasat la 2,35 milioane de vehicule la sfirsitul primelor trei luni ale acestui an. Japonezii au depasit astfel cu 90.000 de unitati nivelul inregistrat de gigantul american GM.

Desi ambii constructori au consemnat vinzari-record in perioada ianuarie-martie, Toyota a depasit GM in conditiile in care grupul japonez si-a majorat cota detinuta pe piata din SUA, in defavoarea concurentului american.

Vinzarile Toyota, producatorul celui mai popular automobil din SUA, modelul Camry Sedan, au crescut cu 9% in primele trei luni din 2007, fata de perioada similara a anului anterior. GM a inregistrat vinzari de 2,26 milioane de unitati, cu 3% peste volumul aferent primului trimestru din 2006. Analistii anticipeaza ca Toyota ar putea prelua in acest an pozitia de lider al pietei auto mondiale in functie de vinzari, dupa 76 de ani de dominatie autoritara impusa de GM. Toyota si-a depasit deja competitorii in clasamentele realizate, luind in calcul profitul, capitalizarea de piata si disponibilitatile in numerar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.