Desi unii lideri s-au pronuntat in ultima vreme pentru trecerea la republica parlamentara, PSD vrea in continuare ca presedintele sa fie ales de popor, dar cu atributii clar definite, iar premierul sa fie mai puternic.  Juristii pesedisti luc
Desi unii lideri s-au pronuntat in ultima vreme pentru trecerea la republica parlamentara, PSD vrea in continuare ca presedintele sa fie ales de popor, dar cu atributii clar definite, iar premierul sa fie mai puternic.  Juristii pesedisti lucreaza in acest sens la un proiect de modificare a Constitutiei, insa liderul partidului, Mircea Geoana (foto), spune ca revizuirea legii fundamentale ar trebui sa aiba loc in 2009 si nu acum, eventual o data cu europarlamentarele. "Nu cred ca revizuirea trebuie facuta acum, in pripa", a declarat ieri Geoana, precizand ca proiectul pesedist va prevedea vot uninominal, presedinte ales de cetateni, premier care sa defineasca politica interna si externa ("un prim-ministru mai puternic, care sa nu fie vasalul sau sluga presedintelui") si o relatie constructiva intre presedinte, premier si Parlament.  LA VOT. In ceea ce priveste campania electorala pentru referendumul de la 19 mai, PSD va avea un mesaj identic cu cel al presedintelui suspendat, Traian Basescu: "Veniti la vot!". "Absenteismul nu este o solutie. (...) Ramanerea lui Traian Basescu la conducerea tarii va avea efecte sociale si economice grave. Doar alegerile pentru un nou presedinte reprezinta solutia la actuala criza", a explicat ieri Geoana, dupa o sedinta cu sefii si directorii de campanie din judete. Daca pesedistii au dat deja drumul la campanie, liberalii vor lua o decizie astazi, in sedinta Biroului Politic Central, cu privire la modul in care PNL se va implica in campania pentru referendum. In schimb, UDMR a decis aseara sa transmita electoratului sau propunerea de a nu-l sustine la referendum pe Traian Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.