Aberatiile legate de media si monitorizarea lor se inmultesc. O stire abracadabranta mi-a atras atentia pe fluxul NewsIn. S-a hotarit in Parlament alcatuirea unei comisii speciale de „monitorizare a timpilor de antena in campania electorala dinaintea referendumului". In comisie apar nume de toate culorile politice, de la Paunescu la Olguta Vasilescu, un bazar de voci zgomotoase si preponderent gaunoase (mai apare si Ungheanu pe acolo). Bonus: presedintele CNA, Ralu Filip, si Tudor Giurgiu, seful TVR.

Ieri, Parlamentul a hotarit sa dea buzna peste o institutie precum Consiliul National al Audiovizualului. Practic, a fost dublata misiunea CNA, stabilita prin lege, de un grup de parlamentari care vor ei sa vada cu ochii lor cum sint masurati timpii de antena. Consiliul luase ieri masuri in acord cu moderatori de la mai toate televiziunile, stabilise niste proportii ale reprezentarii referendumului. Duminica mai eliberasera un set de reguli. Nu a ajuns. Parlamentarii s-au gindit sa-si faca un CNA al lor si e foarte grav daca Tudor Giurgiu si Ralu Filip vor accepta sa se alature acestor politicieni intr-un demers halucinant de scoatere la control a presei.

Tudor Giurgiu, oricit de influentat politic va fi fost la conducerea TVR, nu are voie, din punctul meu de vedere, sa se alature unor dinozauri politici pentru a judeca prezenta referendumului pe ecrane. E o chestiune de onoare, mai ales ca a protestat deja fata de politizarea prin lege a postului public.

Ralu Filip, oricite jocuri politice ii va fi placut sa faca la CNA, nu are voie sa accepte fara sa cricneasca o comisie abuziva care sa-i faca inutili, practic, pe toti membrii desemnati sa supravegheze audiovizualul. Sau, ma rog, au voie amindoi sa faca ce vor.

De asemenea, in documentul de ieri se prevede desemnarea unui reprezentant din partea presedintelui suspendat, Traian Basescu. Nici acela nu are ce cauta acolo. Stau si nu incetez sa ma mir de ce imbecilitati pot produce voturile la gramada. In ritmul asta poate apar si alte institutii dublate de politicieni energici. Se pare ca nimic nu-i impiedica. Parca n-ar fi destul de politizate: mai trebuie si o comisie de parlamentari care sa-si dea cu parerea. Un fapt aparent marunt, dar extrem de grav.