Constantin Balaceanu Stolnici este ultimul dintr-o serie lunga de personalitati despre care opinia publica afla cu stupoare ca au colaborat intr-un fel sau altul cu fosta Securitate. "Cotidianul" a selectat 16 dintre cele mai notorii astfel de nume si va invita sa-i votati pe cei care v-au dezamagit cel mai mult. Ii prezentam in ordine alfabetica, cu mentiuni privind conduita lor fata de deconspirare.

Procedura de vot

Parcurgeti cu atentie lista celor 16 personalitati. Rememorati activitatea publica a acestora si cititi atitudinea avuta fata de procesul de deconspirare. Faceti click pe cel care v-a dezamagit cel mai mult, adica la care credeti ca ati identificat cea mai mare distanta intre aparente si realitatea din dosare.

Atentie: un singur vot

Procedura tehnica este astfel creata incit un utilizator sa voteze o singura persoana, o singura data. Dupa vot, va va fi afisat clasamentul din acel moment. Rezultatul votului va putea fi vizualizat si dupa ce utilizatorul a votat, insa accesarile sale ulterioare nu vor mai fi luate in calcul ca voturi valabile.

Votul va putea fi exercitat intre ziua de marti, 24 aprilie, ora 19.00 si miercuri, 25 aprilie, ora 17.00. Rezultatul final va fi publicat si in editia printata.

Sorin Antohi - profesor, nume de cod "Valentin".A recunoscut colaborarea printr-o scrisoare deschisa publicata in "Cotidianul", in momentul in care deconspirarea sa era iminenta. A parasit viata publica.Constantin Balaceanu-Stolnici medic si politician, nume de cod "Laurentiu".A recunoscut colaborarea in urma demersului ziarului "Cotidianul". Augustin Buzura scriitor, nume de cod "Gusti".Deconspirat de "Cotidianul", nu a recunoscut colaborarea.Dan Ciachir publicist.Deconspirat de "Cotidianul", a recunoscut colaborarea cu rezerve. Inca activ in presa.
Nicolae Corneanu mitropolit.A recunoscut public colaborarea imediat dupa revolutie, din proprie initiativa. Stefan Augustin Doinas - scriitor.Deconspirat post-mortem in Parlament de catre poetul Adrian Paunescu, in dosarul caruia apare ca sursa. Mircea Ionescu Quintus politician.Deconspirat de CNSAS, a recunoscut colaborarea, dar nu si ca ar fi facut politie politica. A cistigat procesul cu CNSAS pe chestiuni de procedura. S-a retras din viata politica in 2006. Cornel Ivanciuc ziarist, nume de cod "Alexandru Balea".A recunoscut partial colaborarea in 1995 si total in anul 2006, intr-un interviu din "Cotidianul", cind deconspirarea sa era iminenta. Inca activ in presa. Dan Amedeo Lazarescu - politician.Deconspirat de CNSAS. A recunoscut colaborarea. Decedat in 2002.Iustin Marchis - preot.A recunoscut cu rezerve colaborarea in 2006, in momentul in care deconspirarea era iminenta. Mona Musca - politician, nume de cod "Dana".Deconspirata de CNSAS, cu verdict de politie politica. Nu a recunoscut niciodata ca ar fi facut politie politica. S-a retras din viata publica dupa ce verdictul a fost validat in instanta.Alexandru Paleologu diplomat si politician.A recunoscut public colaborarea imediat dupa revolutie, din proprie initiativa. A decedat in 2005. Johnny Raducanu muzician, nume de cod "Rica".Deconspirat de "Cotidianul" in 2006. Nu recunoaste colaborarea.Carol Sebastian -ziarist, nume de cod Max.A recunoscut colaborarea intr-un interviu pentru "Cotidianul", cind deconspirarea era iminenta. S-a retras din presa. Sorin Rosca Stanescu - ziarist, nume de cod "Deleanu" si "H15".Deconspirat in 1992 de catre presa, ca urmare a unei scurgeri din SRI. A recunoscut ca a colaborat doar cu Brigada Antiterorista a Securitatii. Inca activ in presa.Eugen Uricaru - scriitor, nume de cod "Udrea".Deconspirat de CNSAS, cu verdict de politie politica confirmat de instanta. Nu a recunoscut niciodata colaborarea, dar a renuntat sa mai candideze pentru un nou mandat la conducerea Uniunii Scriitorilor. Rezultatele finale ale votului:

Cine v-a dezamagit cel mai mult? Cine v-a dezamagit cel mai mult? Sorin Antohi : 6.8% (158 voturi) Constantin Balaceanu Stolnici : 24.7% (573 voturi) Augustin Buzura : 1.2% (29 voturi) Dan Ciachir : 0.3% (7 voturi) Episcop Nicolae Corneanu : 2.4% (55 voturi) Stefan Augustin Doinas : 1.4% (32 voturi) Mircea Ionescu Quintus : 2.1% (48 voturi) Cornel Ivanciuc : 6.3% (147 voturi) Dan Amadeo Lazarescu : 1.2% (28 voturi) Preot Iustin Marchis : 3.9% (90 voturi) Mona Musca : 22.4% (521 voturi) Alexandru Paleologu : 4% (92 voturi) Johnny Raducanu : 4% (94 voturi) Carol Sebastian : 2.2% (50 voturi) Sorin Rosca Stanescu : 16.8% (389 voturi) Eugen Uricaru: 0.4% (9 voturi) 2322 voturi in total