Candidezi pentru functia de vicepresedinte al FRA. Te-ai gandit la o strategie de redresare a atletismului nostru, aflat acum in suferinta prin prisma ultimelor insuccese internationale?
As fi vrut sa candidez pentru functia de presedinte, dar
Candidezi pentru functia de vicepresedinte al FRA. Te-ai gandit la o strategie de redresare a atletismului nostru, aflat acum in suferinta prin prisma ultimelor insuccese internationale?
As fi vrut sa candidez pentru functia de presedinte, dar mai incolo, pentru ca inca nu e timpul meu. Va veni si vremea noastra, ca sa vorbesc in numele tuturor, cand vom putea face un sport competitiv la toate nivelurile.
Tot mai multe voci sunt de parere ca Romania ar trebui sa organizeze o competitie internationala de mare anvergura. Cum tu ai reusit cu succes sa aduci in tara un Grand Prix de saritura in inaltime, care iti poarta numele, ce parere ai?
Ar trebui sa mai gaseasca inca zece ca mine, sau sa ne unim fortele. De principiu, cam asta ar fi, dupa care am putea sa organizam mai multe competitii la toate sporturile si, vorbind de atletism, ar trebui sa se faca un Grand Prix la toate probele pe Stadionul "Dinamo". Ca de asta avem un stadion competitiv, o pista olimpica foarte rapida, dar nu stie nimeni de ea si nu se intampla nimic pe acest stadion. Trebuie o sustinere mult mai mare financiara ca la o saritura in inaltime in sala, unde, dupa cum se stie, s-au cheltuit in jur de 70.000 de euro, daca nu mai bine, pentru premii, organizare si tot ce este nevoie pentru o competitie in care s-a stabilit cea mai buna performanta mondiala.
Care ar fi punctele negre la nivelul functionarii conducerii federale?
Toata lumea se limiteaza la o conducere, asta fiind situatia acum. Dupa parerea mea, Floroiu (fostul presedinte demisionar - n.r.) a incercat sa faca tot ce putea el sa faca pentru atletismul romanesc. Este chiar foarte mult ce a reusit, in rest am avea nevoie de niste conducatori care sa se implice mai mult la nivelul juniorilor. La o federatie competitiva ar trebui sa existe niste proiecte mult mai ample, concrete, pe parcursul a mai multi ani. Nu neaparat de azi pe maine.
In ce echipa ti-ar placea sa lucrezi?
Eu stiu foarte bine ce vrea sa faca Sorin (Matei, presedintele CSM Craiova - n.r.), stiu foarte bine cum se lucreaza cu el. Daca va fi sa fie, Sorin Matei vine el ca presedinte, nu conteaza cine este in echipa. Important este ca a reusit sa aduca clubul din Craiova la un nivel inalt de performanta si asta nu intotdeauna beneficiind de conditii deosebite. Se speculeaza ca si l-ar dori in echipa pe Nicole Marasescu si nu stiu de ce asta sperie asa de tare. Eu raman la concluzia ca Marasescu a facut mult pentru acest sport, dar, din nefericire, a fost schimbat tocmai pentru ca in ultima perioada de activitate s-a ocupat de orice, numai de atletism, nu! Oricum, Sorin si-l doreste ca secretar general pe Ion Buliga, unul dintre singurii care muncesc pe branci in aceasta federatie. Concluzionand, eu tin cu Craiova de data asta!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.