"Sper ca pana in toamna dosarul Revolutiei sa fie finalizat cu rechizitoriu. Mai mult, inainte de acesta speram sa-l putem inchide pe cel referitor la mineriada din 13-15 iunie 1990. Prioritar este dosarul Mineriadei", a declarat Dan Voinea, citat de
"Sper ca pana in toamna dosarul Revolutiei sa fie finalizat cu rechizitoriu. Mai mult, inainte de acesta speram sa-l putem inchide pe cel referitor la mineriada din 13-15 iunie 1990. Prioritar este dosarul Mineriadei", a declarat Dan Voinea, citat de Rompres. "Nu va pot garanta insa aceste date, caci ele nu depind in totalitate de noi. Va pot spune insa ca facem tot posibilul pentru ca termenele pe care le-am avansat aici sa nu fie depasite", a declarat Voinea intr-o intalnire a Asociatiei 21 Decembrie prilejuita de aniversarea a 17 ani de la debutul manifestarilor din Piata Universitatii din 1990. El a facut un apel la toti cei care au dovezi, date, care au avut de suferit atat in Revolutie, cat si in timpul mineriadei, sa vina la Parchet pentru a fi audiati, procurorilor fiindu-le foarte greu sa-i identifice pe toti. Referindu-se la dosarul Revolutiei, Voinea a spus ca acesta este un caz cu fapte de omor si tentativa de omor. "Avem o mie si ceva de morti si peste patru mii de raniti. Adica o mie si ceva de omoruri si peste patru mii de tentative de omor. Trebuie sa lucram mult pentru a le instrumenta pe fiecare in parte, pentru a stabili exact care este faptasul in fiecare dintre aceste cazuri", a spus Dan Voinea. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.