Condescu ii sfatuieste pe olteni sa nu ia in calculul salvarii de la retrogradare victoria in meciul cu Pandurii.Cu fiecare etapa, UTA, Farul, Universitatea Craiova si mai ales Ceahlaul isi intetesc calculele pentru salvarea de la retrogradare. Batalia de-o parte si de alta a stachetei ii impinge la fileu pe olteni si pe nemteni, astazi, pe terenul din Piatra Neamt, cunoscut si sub denumirea de „Kosovo" din cauza duritatilor tolerate de arbitri pe acest stadion. „Ne pastram victoria cu oltenii si vrem sa-i bagam in locul nostru, in clasament. Nu se poate sa pierdem mereu, pe cite un sfert de ocazie a adversarilor nostri. Din ce am vazut, Craiova nu joaca nimic. Iar contra Urziceniului, la Craiova, n-au avut atit de multe situatii clare de gol, asa cum a fost cazul nostru in meciul de la Timisoara, cind am avut oportunitati mai multe decit in tot anul acesta. Sintem increzatori in obtinerea victoriei", crede cu convingere presedintele executiv al gruparii din Piatra Neamt, Viorel Mastacaneanu. In plus, oficialii nemteni au solicitat depunctarea Craiovei in urma declaratiilor facute de Silvian Cristescu referitoare la un posibil blat al Ceahlaului la Timisoara in runda precedenta. Fara victorie de 11 etape si fara antrenorul Stefan Stoica, demis de patronul Adrian Mititelu, Universitatea Craiova isi pastreaza in schimb optimismul, tradus printr-o formula ofensiva de echipa, gindita de antrenorul interimar Florin Cioroianu. „Mergem sa cistigam. Veti vedea cu Ceahlaul o echipa a Universitatii foarte ofensiva", a declarat antrenorul oltenilor. Chiar daca prin Banie se spune ca Universitatea isi face calculele pentru salvarea de la retrogradare cu cele trei puncte pe care le va obtine la Tirgu-Jiu, echipa cu care oltenii vor juca peste doua etape, presedintele minerilor, Marin Condescu, a trimis un avertisment Universitatii. „Vom juca pe teren cu toate echipele, nu numai cu Craiova. Universitatea nu este un capitol special pentru noi. Ii doresc din tot sufletul sa se salveze de la retrogradare, dar nu cred ca are nevoie de ajutorul Pandurilor pentru acest lucru", a spus Condescu.Liber la Farul

Din aceeasi categorie a partidelor cu risc maxim de retrogradare face parte si meciul dintre Farul si liderul detasat Dinamo. La doar doua puncte de primul loc cu trimitere directa la matineu, constantenii se mobilizeaza pe toate fronturile pentru a-i invinge pe „ciini". „Avem nevoie de cit mai multi sustinatori, pentru ca este un meci important pentru noi. Vrem sa avem cel putin zece mii de spectatori", face apel la sustinere presedintele executiv al Farului, Florentin Chiforea nu. Pentru o buna reactie a suporterilor, oficialii constantenilor au decis sa lase intrarea gratis la meciul de astazi.

Ultimele emotii la Urziceni

Ultima formatie ajunsa la „duel" pentru mentinerea in Liga I, UTA, isi pune in joc sansele limitate la Urziceni, in fata unei formatii care, in cazul unei victorii, ar spulbera orice emotii pina la finalul campionatului. „Lupta pentru evitarea retrogradarii nu s-a terminat inca pentru noi. Avem un meci greu cu UTA, iar cu trei puncte pe care sper sa le obtinem, eu zic ca nu vom mai avea emotii", considera cel mai in forma jucator al Unirii, Bogdan Stancu.