Produsul analizat contine o serie de grasimi vegetale. De aceea are o valoare energetica ridicata si nu este recomandat persoanelor cu probleme de greutate.  Kinder Pingui este o "prajitura cu umplutura lapte, trasa in ciocolata fina". In compozitia acestuia intra: lapte proaspat pasteurizat 24%, ciocolata fina 21% (zahar, masa cacao, unt de cacao, emulgator-lecitina din soia E 320, aroma), zahar, ulei vegetal si grasime vegetala, lapte praf degresat, faina de griu, unt de cacao, unt concentrat, dextroza, ciocolata fina cu lapte (zahar, lapte praf integral, unt de cacao, masa de cacao, emulgator-lecitina de soia, aroma), praf de oua, cacao degresata, faina de orez, drojdie, arome, emulgatori: mono si digliceride ale acizilor grasi E 471), sare, extract de malt praf". Valoarea energetica per baton (30 g) este de 132 Kcal, produsul avand proteine 2.2 g, carbohidrati 11,3 g, lipide 8,7 g, vitamina E 0,26 mg, vitamina B2 0,09 mg, vitamina B12 0,12_g,calciu 48 mg, fosfor 55,5 mg, magneziu 13,5 mg.  ANALIZA. Produsul are densitate energetica mare, 435 kcal/100 g sau 132 kcal/30 g, si un continut ridicat de glucide cu index glicemic inalt, ne spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, analizand eticheta produsului. Nu se specifica daca grasimea vegetala este sau nu hidrogenata. Este cunoscut faptul ca grasimea vegetala hidrogenata este periculoasa pentru organism. Contine de asemenea si o sursa de gluten si una de albumina.  CONCLUZII. Citind eticheta produsului, specialistul ne spune ca nu este indicat diabeticilor, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de celiachie, persoanelor cu sensibilitate la ovalbumina.