Vasile Lascar nr. 148. De ieri, asta este adresa de campanie a presedintelui suspendat Traian Basescu. In jurul orei 16.00, in fata impozantului imobil parcheaza cel mai cunoscut Volkswagen albastru din Romania. La volan, insusi Basescu. Alaturi de el, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu si purtatorul de cuvint Valeriu Turcan. In zona, nici urma de sepepist.

Dupa citeva zeci de minute in care a inspectat casa, presedintele iese sa-si mute masina in curte, insotit de cei doi consilieri, dar si de fostul peremist Dorel Constantin Onaca. Migrat in PD in 2000, scafandrul Onaca dirijeaza intreaga operatiune.

Deloc surprins de prezenta presei, Traian Basescu confirma viitoarea destinatie a imobilului in urmatoarele 30 de zile: ĄDa, acesta va fi sediul de campanie. Am venit sa arunc o privire. Urmeaza sa mutam aici calculatoarele, zilele astea", spune presedintele. Imediat, drumul spre masina ii este blocat de citiva trecatori dornici sa-i stringa mina.

Basescu nu stia ieri prea multe amanunte despre cum s-a ajuns la alegerea acestui sediu. ĄDomnul Onaca s-a ocupat de aceste detalii", spune el. Constantin Onaca a fost insa evaziv in explicatii: ĄCasa ne-a fost pusa la dispozitie de o doamna. Am primit mai multe oferte, dar am ales-o pe aceasta. A venit la noi cu aceasta oferta pur si simplu. Nu e o vorba de chirie, ci pur si simplu ne-a pus casa la dispozitie", a declarat salvatorul marinarilor romani sechestrati prin porturile lumii.