Vara viitoare bucurestenii, dar si cei aflati in tranzit in zona de nord a Capitalei, vor beneficia de o fluidizare semnificativa a traficului. Primarul comunei Voluntari, Florian Pandele, a anuntat ca s-a incheiat licitatia pentru extensia soselelor
Vara viitoare bucurestenii, dar si cei aflati in tranzit in zona de nord a Capitalei, vor beneficia de o fluidizare semnificativa a traficului. Primarul comunei Voluntari, Florian Pandele, a anuntat ca s-a incheiat licitatia pentru extensia soselelor din nordul Capitalei iar, la 15 iunie, incep lucrarile. Afirmatia a fost facuta la seminarul dedicat dezvoltarii zonei de nord a Bucurestiului, organizat de Impact SA si publicatia Saptamana Financiara.   DEZBATERE Primari, dezvoltatori, arhitecti, avocati, reprezentanti ai regiilor de utilitati publice: Apa Nova, Distrigaz si Electrica au incercat sa gaseasca solutii pentru ameliorarea problemelor cu care se confrunta cei care lucreaza sau locuiesc in nordul Capitalei. Zona rezidentiala a capitalei - Pipera-Tunari-Otopeni-Mogosoaia - se confrunta cu lipsa unei canalizari eficiente dar, in mod cu totul special, cu un trafic devenit haotic si de neimaginat, acum cativa ani.   INFRASTRUCTURA Presedintele director-general al Impact SA, Dan Ioan Popp, a declarat ca, desi "40%-50% dintre politicieni, directori de regii si oameni de afaceri din zona metropolitana cu o raza de 30 km locuiesc si au locul de munca in asa-numitul "cluster" Bucuresti Nord, nu au reusit, in 17 ani, sa determine realizarea investitiilor in infrastructura de drumuri si retele, care ar aduce tuturor economii mari de timp si scadere a stresului, care ne scurteaza viata". Invitati la provocarea Impact si Saptamana Financiara, primarii comunelor limitrofe au subliniat si ei dificultatile prin care trec, care se pot sintetiza astfel: bugete mici, nevoi mari.   Daca soselele din nordul Capitalei se vor largi si se vor rezolva si toate problemele legate de utilitati, specialistii din domeniul iomobiliar prognozeaza ca valoarea terenurilor si a proprietatilor se va dubla, in urmatorii 5-6 ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.