Cunoscutul comentator Catalin Avramescu (foto), devenit mult mai cunoscut dupa vizitarea programului de promovare al grupului Realitatea-Catavencu, a ajuns, iata, sa nu mai scrie la „Cotidianul". E un fapt: de azi, coloana lui de 3.000 de semne nu mai apare in pagina 18.

Dintr-o defectiune de comunicare, Catalin a ajuns in posesia vestii intr-o maniera ceva mai neierarhica: in loc sa i-o comunic eu, i-a spus-o Cristian Patrasconiu, responsabilul cu pagina. Acest amanunt l-a facut pe fostul nostru colaborator sa identifice, in Evenimentul zilei de ieri, motivele concedierii: „oligarhia proruseasca, in colaborare cu socialistii si fascistii din parlament". Pentru ca exista si cititori fara simtul umorului, ma vad obligat sa spun: nu, nu este adevarat. Motivul real sint eu. Am decis sa nu mai colaborez cu talentatul antropolog Avramescu fiindca bate cimpii cu mare sirguinta cind la ziar, cind la televizor, purtindu-ne pe piept marca. Pina sa se sesizeze oligarhia proruseasca si fascistii din parlament, s-au sesizat colegii mei si cititorii nostri.

Editorialistii de la „Cotidianul" au impus un standard de competenta si creativitate rezonabil si, o vreme, Catalin s-a descurcat perfect. Dupa o vreme insa, asa cum s-a petrecut cu alti opt-noua fosti comentatori, lucrurile au scirtiit si s-a impus aceasta revizie tehnica.

Cit despre libertatea de exprimare, ea functioneaza ca nicaieri in alta parte, de vreme ce i-a permis colegului nostru isterii antieu-ropene prelungite, agresiuni la adresa logicii si incursiuni naucitoare in viata semnificativa a pestilor norvegieni. Acestea si nu altele sint motivele despartirii de azi, despartire care-mi da un nou prilej sa-i multumesc lui Catalin pentru aceasta zbuciumata colaborare.