In Voluntari se asteapta investitii imobiliare de aproximativ 3,5 miliarde de euro.

Primarul orasului Voluntari, Florin Pandele, anunta investitii-record in aceasta localitate. „Valoarea investitiilor imobiliare, care vor fi initiate in Voluntari in acest an, reprezinta 3% din produsul intern brut al Romaniei. Investitiile sint orientate in special pe segmentul rezidential si de birouri", a spus Pandele, citat de agentia MEDIAFAX.

El a precizat ca unul dintre proiecte apartine unei companii din Kazahstan si va cuprinde un centru comercial de tip mall, cu o suprafata de peste 100.000 de metri patrati, si circa 3.000 de locuinte.

Valoarea investitiei este estimata la 500 de milioane de euro. Proiectul va fi construit in apropierea pasajului Afumati, pe un teren de 15 hectare. Locuintele vor fi realizate in blocuri-turn de 25-26 de etaje. Lucrarile vor incepe dupa clarificarea regimului juridic al terenului, achizitionat deja de catre companie.

Vin si spanioli

Un alt proiect important din Voluntari apartine companiei Ibiza si va cuprinde 5.000 de locuinte, in valoare de circa 500 de milioane de euro. Complexul se va intinde pe un teren de 27 de hectare. In Voluntari vor fi initiate si investitii de dimensiuni mai mici si, in plus, sint in curs de constructie peste 50.000 de metri patrati de spatii de birouri, a afirmat Pandele.

El a spus ca, pentru sustinerea investitiilor, Primaria Voluntari va desfasura o serie de proiecte de infrastructura, care totalizeaza peste 50 de milioane de euro. Conform MEDIAFAX, acesta a anuntat ca investitiile in proiecte imobiliare vor fi, in total, de 3,5 miliarde de euro.