Stoilov a primit liber de la Levski pentru dubla cu Belarus, dupa care va fi adus selectioner strain.

Actualul antrenor al lui Levski Sofia, Stanimir Stoilov, va fi selectioner interimar doar pentru urmatoarele doua meciuri din prelim
Stoilov a primit liber de la Levski pentru dubla cu Belarus, dupa care va fi adus selectioner strain.

Actualul antrenor al lui Levski Sofia, Stanimir Stoilov, va fi selectioner interimar doar pentru urmatoarele doua meciuri din preliminariile Campionatului European ale echipei nationale de fotbal a Bulgariei. El va fi inlocuit cu un antrenor strain, din vara acestui an, potrivit postului national de radio din Bulgaria. Federatia Bulgara de Fotbal (BFU) a anuntat, marti, ca Stoilov va pregati prima reprezentativa, iar miercuri este posibil sa fie instalat in functie, in cadrul unui Comitet Executiv. Stoilov va lucra impreuna cu Dimitar Penev, care a antrenat nationala de fotbal a Bulgariei la Campionatul Mondial din 1994.

Obiectivul Bulgariei; CM 2010

Chiar daca Stoilov va cistiga ambele meciuri impotriva Belarusului, el nu va ramine selectionerul nationalei, iar Levski i-a cerut lui Stoilov sa se intoarca in postul de antrenor al echipei dupa cele doua partide jucate impotriva Belarusului. BFU a anuntat ca vrea un selectioner experimentat, care sa poata califica echipa la Campionatul Mondial de fotbal din 2010, care va avea loc in Africa de Sud.

Bulgaria ocupa locul 3 in Grupa G a preliminariilor, cu 9 puncte, dupa liderul Olanda, cu 14 puncte, si Romania, cu 11 puncte.

Piturca vrea strain

Selectionerul Victor Piturca a declarat, pentru MEDIAFAX, ca un antrenor strain la nationala vecina ar avantaja Romania in lupta pentru calificarea la Euro-2008. "Eu as prefera sa vina un antrenor din afara Bulgariei, care nu cunoaste adevarata valoare a jucatorilor. Pentru ca e foarte greu ca intr-un timp atit de scurt sa isi dea seama de valoarea jucatorilor. In acelasi timp, cand se schimba antrenorul, concentrarea jucatorilor poate sa fie alta. Dar asta vom vedea la urmatoarea serie de jocuri. Eu sper ca dupa meciurile cu Slovenia, echipa noastra sa-si mai adauge acolo un avans fata de Bulgaria", a explicat Piturca.

"Mamaligiki" au explodat la Craiova

Partida de fotbal dintre selectionata Ministerului de Interne al Romaniei si selectionata similara a Bulgariei, disputata aseara la Craiova, scor 3-0, s-a incheiat cu o repriza de box. Nervosi ca au pierdut calificarea in finala Campionatului Balcanic, politistii bulgari s-au luat la bataie cu omologii lor romani, disputa durind aproximativ cinci minute, timp in care s-au impartit palme, pumni, picioare, dar si flegme. In lipsa fortelor de ordine, spiritele au fost calmate in cele din urma de oficialii celor doua echipe. Romania va disputa finala Campionatului Balcanic in luna iunie, in compania selectionatei Ciprului, ultimul act al competitiei urmind sa se dispute la Sofia, in Bulgaria. (L.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.