Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, a transmis Iranului o invitatie sa participe la o conferinta privind Irakul.

Miscarea diplomatica surprinzatoare nu a fost facuta oficial, ci prin intermediul presei. Condoleezza Rice a declarat, intr-un interviu pentru „Financial Times", ca ar fi o pierdere ratarea unei mari ocazii daca omologul sau iranian Manuchehr Mottaki nu ar veni la reuniunea privind viitorul Irakului si gazduita de Egipt, saptamina viitoare. Condoleezza Rice a continuat intr-un ton mai blind decit cel cu care SUA au obisnuit pina acum Iranul: „Washingtonul nu a urmarit niciodata schimbarea regimului de la Teheran, ci doar schimbarea comportamentului acestuia", a spus ea.

Bombardati Iranul!

Intr-o tonalitate complet diferita, senatorul republican John McCain a luat in ris perspectiva ca SUA sa atace Iranul. El a imprumutat un refren de la celebra trupa Beach Boys si, schimbind versurile, a fredonat: „Bomb, bomb, bomb Iran" (Bombardati Iranul). McCain a ales sa raspunda astfel la o intrebare privind posibilitatea ca SUA sa bombardeze Iranul. Gluma lui McCain a fost „gustata" pe YouTube de 11.000 de ori intr-o singura zi.