Dezbaterile din Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite sint simulate la Universitatea din Bucuresti.

Facultatea de Stiinte Politice lanseaza conferinta pentru studenti „Model ONU", cu scopul sa-i ii mobilizeze intr-o dezbatere care promoveaza diversitatea culturala. „Dorim ca studentii sa fie constienti ca, in momentul de fata, Romania este membra multor organizatii internationale si, in calitate de cetateni, ar trebui sa fie informati despre aceste lucruri", spune Razvan Mihalascu, coordonator PR al evenimentului. Deschiderea oficiala va avea loc simbata, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Atestat de oratorie la ONU

Conferinta isi propune sa adune, pe parcursul a doua zile, aproximativ 250 de studenti din mai multe universitati. Dezbaterile vor fi moderate de catre un raportor si un viceraportor, care vor avea pozitii neutre si vor supraveghea ca discutiile sa se faca dupa procedurile ONU. Limba oficiala va fi engleza. „Acest gen de eveniment este bine venit pentru ca le da sansa studentilor de a-si pune in valoare nu numai cunostintele despre ONU si politica internationala, dar si pentru a-si imbunatati calitatile de orator, de a invata cum sa-si sustina si sa-si impuna punctul de vedere intr-o maniera civilizata", spune Razvan Mihalascu.

Toti studentii vor primi, la finalul conferintei, un atestat de participare si vor putea cistiga si diploma pentru cea mai buna delegatie. Participarea la eveniment este gratuita.

Desi cei mai multi participanti vin din universitatile din Romania, sint asteptati la conferinta si studenti straini, din lumea intreaga. „Am primit aplicatii, dar si mailuri pentru a cere mai multe detalii de la persoane din Mexic, Pakistan, Nigeria sau Africa de Sud", explica Mihalascu.