Marlania scrisa
"Definirea marlaniei nu face obiectul prezentului volum, iar ostracizarea ei nu sta in intentia autorului. Se incearca o simpla prezentare a fenomenului in ipostaze dinamice, la care cititorul de toate varstele este invitat sa se raporteze si sa se racordeze. In acest sens, <<Canticele marlanesti>> sunt o opera deschisa", anunta Humanitas Educational, editorul cartii "Cantice marlanesti" de Florin Bican. Lansarea are loc azi, de la orele 18.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu, in prezenta Adei Milea, a lui Radu Paraschivescu, a Danei Papadima si a autorului volumului. (L.D.)
"Accidente" expozitionale
In aceasta seara, la orele 19.00, va fi vernisata expozitia "Accidente" - selectie de lucrari video din Brazilia, curatoriata de Wagner Morales - la Muzeul National de Arta Contemporana. Deschisa pana pe 10 iunie cu sprijinul Institutului Goethe, expozitia pune accent pe ceea ce se intampla in fata camerei video si nu pe ceea ce ar putea avea loc in spatele ei. (L.D.)
Orgile din Apus
In cadrul TimOrgelFest, festival de muzica clasica aflat in derulare in orase din vestul tarii, sunt programate azi mai multe recitaluri. De la orele 19.00, in Biserica Romano-Catolica din Lugoj are loc un recital de orga si trompeta, ai carui protagonisti sunt Viorel Ciurtin, respectiv Cornel Meici. In program, lucrari de Lefebur, Purcell, Haendel, Mendelsohn Bartholdi, Stanley si Mawbi. De la aceeasi ora, dar in Biserica Catolica "Maria Zapezii" din Resita, solisti vor fi Àron Dúbisz si Levente Kuzma, studenti la clasa prof. dr. Csanádi László din Szeged intr-un program de muzica de orga cu piese de Bach, Franck, Mozart, Durufle, Alain si Mulet. In Domul Romano-Catolic din Timisoara va canta in aceasta seara prof. dr. Csanádi László. Invitatul din Ungaria a ales lucrari de BAch, Albinoni si Liszt. Festivalul a debutat duminica, in paralel, la Timisoara si Voiteg (foto). (L.D.)
Se mai poate cere finantare
Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) prelungeste termenul de depunere a cererilor de finantare pentru Programul pentru promovarea artei contemporane in Uniunea Europeana PROMOCULT 2007 pana la sfarsitul lunii, orele 16.00. Solicitantii care au depus deja cererile pot reveni cu modificari sau completari pana la data mentionata mai sus. (L.D.)
Porumboiu are liber
Azi, maine si poimaine, Corneliu Proumboiu este protagonistul programului "Mana libera lui..." pe care-l deruleaza Institutul Francez din Bucuresti. Cineastul isi va prezenta titratul film "A fost sau n-a fost?" (azi, orele 20.00), in Sala Elvira Popescu, si va aduce in atentia publicului doua dintre filmele cinematografiei franceze - unul din repertoriul de referinta, si o pelicula mai recenta - care l-au marcat: "Les Quatre cents coups" de Francois Truffaut (maine, orele 20.00) si "N'oublie pas que tu vas mourir" de Xavier Beauvois (poimaine, orele 20.00). (L.D.)