Stefan Stoica (foto) este scirbit de ceea ce i s-a intimplat la Craiova, simtindu-se tradat de colaboratorii sai.

Ce faceti domnule Stoica, s-au lamurit lucrurile?

Din partea mea, sint lamurite. Relatiile erau foarte tensionate, iar la ultimele trei meciuri nu am mai reusit sa adun echipa. Totul a inceput de la meciul cu Dinamo. S-au intimplat lucruri urite, dar pe care, din bun-simt si pentru „Stiinta", nu vreau sa le dezvalui. Nu a venit timpul sa vorbeasca Stoica despre ce s-a intimplat la Universitatea in ultima perioada.

Se spune ca echipa a fost rupta in doua si ca ar fi fost jucatori care nu v-au mai dorit.

Nu stiu daca au existat asemenea jucatori, dar este posibil. Totusi, daca au fost jucatori care nu au jucat corect, probabil au facut-o pusi de cineva, nu au facut-o de capul lor, pentru ca acesti copii nu stiu sa fure. Oricum, eu plec impacat pentru ca le-am dat sufletul din mine si i-am invatat, printre altele, sa fie corecti, pentru familie si pentru club.

Adrian Mititelu v-a imputat faptul ca nu faceti echipa cea mai buna la meciuri si de aceea ati pierdut multe puncte...

De pe margine, toti sint profesori, toti se pricep. Din pacate, nu am avut timp sa ii explic cum sta treaba cu sistemele de joc.

Citi bani pierdeti dupa aceasta despartire de „Stiinta"?

De ce sa pierd bani? Contractul este ferm, pina in 2008, exista acolo sumele. Mi-am angajat un avocat care se va ocupa de toate aceste probleme si sint convins ca nu voi pierde nici un ban. Mi s-a facut o nedreptate si trebuie sa plateasca. Deocamdata, astept sa primesc o hirtie de la club din care sa aflu exact motivele demiterii.

Pentru cine credeti ca v-a lucrat conducerea?

Nu stiu pentru cine, dar stiu ca au vrut sa scape de mine, sa-mi tulbure apele. Au facut asta ca sa imi strice locul care mi-l pregatisem la Universitatea. De aceea, nu mai vreau sa aud de ei. Mi-am dat seama prea tirziu cu cine am lucrat, dar acum macar stiu cum gindeste fiecare.

Retrogradeaza „Stiinta"?

Echipa nu va retrograda, si pe asta mizeaza si conducatorii ei. Craiova are cel mai usor program dintre echipele amenintate de retrogradare si sint convins ca va termina cel putin pe locul 12. Pai, Ceahlaul, de exemplu, are un program infernal. Nu cred ca Steaua, Rapid sau Dinamo va sta sa ia bataie de la Ceahlaul.

Regretati ca ati ales Universitatea?

Nu imi pare rau deloc. Pentru ca Universitatea Craiova a fost si este mindria mea pina voi muri. Imi pare rau doar ca nu am putut pleca pe usa din fata, asa cum mi-am propus la instalare. Nu m-au lasat.

Ce faceti in continuare?

Astept sa vina o echipa, sa ma ia si pe mine, si sa demonstrez ca am valoare.

Umor negru la olteni Craiova-Maxima, site-ul oficial al suporterilor „Stiintei", a luat atitudine fata de situatia echipei din Banie, ironizindu-i pe conducatorii olteni, pe care ii fac raspunzatori pentru rezultatele proaste din acest sezon. „A avut loc conferinta de presa-parastas, unde cei care conduc destinele echipei au leganat coliva sperantelor noastre de a avea o echipa competitiva. Problema a fost aminata la calendele grecesti, acum prioritatea fiind salvarea de la retrogradare. Vazind privirile inteligente si hotarite ale managerilor am toata increderea ca obiectivul va fi atins cu brio", a fost stirea postata pe site-ul amintit de fanii Universitatii Craiova. Aceasta a fost insotita de o poza-trucaj in care apar conducatorii „Stiintei" tinind luminari aprinse in mina. (L.C.)