Persoanele care au depus inainte de 1989 bani la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia vor primi despagubiri banesti, potrivit unui proiect de lege initiat de Partidul Conservator, care a fost aprobat ieri de Comisia buget-finante si de Comi
Persoanele care au depus inainte de 1989 bani la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia vor primi despagubiri banesti, potrivit unui proiect de lege initiat de Partidul Conservator, care a fost aprobat ieri de Comisia buget-finante si de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor.  Despagubirile primite se vor ridica la 3.600-3.800 euro, suma care se va acorda celor care au avut depusa suma integrala pentru achizitionarea unui autoturism (70.000 lei vechi inainte de 1989), actualizata cu rata inflatiei. Si cei care au avut depuse sume mai mici vor primi despagubiri proportional cu sumele economisite. "Despagubirile vor fi acordate in titluri de stat cu scadenta de un an, avand valoarea sumelor depuse, actualizata cu rata inflatiei.  Titlurile vor fi emise anul viitor, pentru a nu influenta exercitiul bugetar pe 2007", a declarat deputatul conservator Lia Ardelean, initiatorul proiectului. Efortul bugetar pentru aceste despagubiri este de peste 100 de milioane de euro. In aceasta situatie se afla circa 35.000-36.000 de persoane, din care trei sferturi aveau depuse sumele integrale pentru Dacii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.