Magazinele Albinuta si-au schimbat proprietarul. De la lituanienii de la Maxima LT au trecut la grupul belgian Louis Delhaize, prin Profi.

Profi Rom Food, operatorul magazinelor Profi pe piata autohtona, a trecut la achizitii pentru a intra pe piata din Capitala. Profi Rom este membra a grupului Louis Delhaize, din care mai face parte si Cora. In momentul de fata, compania e pe punctul de a finaliza tranzactia cu lituanienii de la Maxima LT care detin magazinele Albinuta, informeaza PricewaterhouseCoopers, consultantul financiar pentru Maxima LT. „Tranzactia este in curs de definitivare. Am semnat contractul de achizitie si asteptam avizul Consiliului Concurentei, care in mod normal dureaza in jur de o luna", ne-a declarat Caius Crisan, directorul Profi, potrivit caruia in momentul de fata nu s-a stabilit daca magazinele concentrate in special in sectorul sase al Bucurestiului isi vor pastra numele. Pretul tranzactiei nu a fost dezvaluit.

In urma achizitiei, Profi va prelua cele noua magazine Albinuta. In 2006, cifra de afaceri a Albinuta Shops a depasit 23 de milioane de euro. Lituanienii au intrat pe piata din Romania acum trei ani, iar la nivel global detin 360 de magazine.

In ceea ce ii priveste pe belgieni, in 2006, in Romania existau 26 de magazine Profi, urmind sa ajunga pina la finele acestui an la 37 si o cifra de afaceri de 73 milioane de euro.