Presedintele consilului de supraveghere al Siemens, Heinrich von Pierer, implicat intr-un scandal de coruptie, va renunta la functia sa incepand cu data de 25 aprilie, a anuntat conglomeratul tehnologic german intr-un comunicat citat de AFP.
Aceasta decizie este consecinta presiunii in crestere ce se exercita asupra lui von Pierer, intr-o perioada in care conducerea conglomeratului german este afectata grav de acuzatii de coruptie.
Un membru al consiliului de administratie al Siemens a fost retinut in stare de detentie provizorie timp de o saptamana, fiind banuit de incercarea de a exercita influenta asupra unui sindicat minoritar.
Siemens mai este implicat si intr-un imens scandal international, fiind acuzat de mituirea unor oficiali straini pentru a castiga diferite contracte.
Procurorii germani ancheteaza si disparitia a aproximativ 200 de milioane de euro din conturile Siemens, suma despre care se crede ca a fost folosita, pe o perioada de sapte ani, la mituirea unor oficiali pentru castigarea unor contracte de telefonie.
Siemens conduce o ancheta proprie privind plati suspecte, in valoare de aproximativ 420 de milioane de euro, care au fost contabilizate drept plati pentru servicii de consultanta.
Aceste acuzatii de coruptie au afectat grav conglomeratul german, considerat odata un exemplu pentru sectorul de afaceri al Germaniei, Siemens fiind obligat sa angajeze consultanti externi si experti anti-coruptie.