Premierul l-a atacat dur pe Basescu dupa intalnirea pe care a avut-o, aseara, la Cotroceni, cu presedintele interinar.

Liderul PNL a raspuns prezent, ieri, convocarii presedintelui interimar Nicolae Vacaroiu (PSD), la Palatul Cotro
Premierul l-a atacat dur pe Basescu dupa intalnirea pe care a avut-o, aseara, la Cotroceni, cu presedintele interinar.

Liderul PNL a raspuns prezent, ieri, convocarii presedintelui interimar Nicolae Vacaroiu (PSD), la Palatul Cotroceni. Tariceanu a venit alaturi de de finul sau, Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor si de pesedistul Doru Ioan Taracila, presedintele interimar al Senatului. Intrevderea a durat doua ore sI s-a desfasurat in Biroul Rotund, folosit de Iliescu la sedintele CSAT din primul mandat.

La finalul convocarii, in fata lui Vacaroiu, Tariceanu s-a aratat convins ca relatia institutionala din Administratia Prezidentiala si Guvern va fi "corecta si eficienta". Premierul a laudat atitudinea lui Vacaroiu in comparatie cu cea a "unui presedinte (Traian Basescu, n.r.) in conflict cu toate institutiile statului". Seful executivului s-a aratat bucuros ca astfel de intilniri vor avea un caracter periodic.

Basescu atacat de la Cotroceni

Apoi premierul l-a acuzat pe presedintele suspendat pentru ca ca in discursul sustinut duminica, in Piata Constitutiei, a urmarit "dezbinarea clasei politice si a romanilor".

"Practic, ieri (duminica - n.r.) am aflat un lucru foarte interesant: ca, daca nu-l sprijina pe Traian Basescu, partidele politice, cum ar fi UDMR, PSD, PNL sau altele, atunci ii sprijina pe corupti. Deci nu-l sprijiniti pe Traian Basescu, atunci ii sprijiniti pe corupti".

Uitindu-se cu admiratie la Nicolae Vacaroiu, care era in dreapta sa, Tariceanu a spus ca "avem nevoie de un presedinte care nu sa dezbine, ci care sa uneasca, un presedinte al tuturor romanilor". Comparindu-l pe Vacaroiu cu Basescu, dupa discursul de duminica, celui din urma nu i-a mai dat nici o sansa: "Cu un astfel de mesaj ma indoiesc ca Traian Basescu poate sa redevina un presedinte al tuturor romanilor".

El a relatat ca principalele subiecte discutate au fost stabilirea unui calendar rapid pentru legea ANI, pentru cea a votului uninominal, legile sigurantei nationale si retragerea trupelor din Irak. In tot acest timp, Vacaroiu nu a deschis gura, zimbind incurcat.

CSAT pentru retragerea din Irak

Tariceanu si Vacaroiu au stabilit deja agenda primei sedinte CSAT fara Traian Basescu, in fruntea careia au pus problema retragerii trupelor din Irak. Bucuros, Tariceanu a remarcat ca "este un bun exemplu de maniera de abordare a lucrurilor pentru le duce la buna rezolvare, si nu maniera conflictuala cu care, din pacate, aproape as spune ca ne-am obisnuit in ultima perioada".

Noul CSP de la Cotroceni

Presedintele interimar, Nicolae Vacaroiu, a anuntat pentru miine, la ora 16,00, convocarea liderii partidelor politice parlamentare, a presedintilor parlamentului, a premierului si a guvernatorului BNR, pentru o consfatuire largita, de tipul celor de odinioara cind era seful Comitetului de Stat al Planificarii, organismul dirijist al PCR pentru economie. "Miine (azi - nr.) vom trimite si scrisorile de invitatie catre liderii partidelor. Vor participa cite doi reprezentantii de la fiecare partid", a precizat Vacaroiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.