Concurenta pe piata produselor de economisire-creditare se va accentua in acest an, dupa intrarea pe piata a doi noi competitori, CEC si BCR. Castigati vor fi romanii care vor putea obtine credite anticipate sau intermediare.  Raiffeisen Banca
Concurenta pe piata produselor de economisire-creditare se va accentua in acest an, dupa intrarea pe piata a doi noi competitori, CEC si BCR. Castigati vor fi romanii care vor putea obtine credite anticipate sau intermediare.  Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) va transmite Bancii Nationale a Romaniei noi norme de creditare peste circa o luna, in care propune eliminarea avansului la credite pentru anumiti clienti, a declarat Luminita Manolache, vicepresedintele RBL. "Normele sunt inca in lucru. Vrem sa le depunem la sfarsitul lunii mai sau la inceputul lunii iunie si speram ca pana in iulie sa fie aprobate", a spus Manolache. In plus, Raiffeisen Banca pentru Locuinte vrea sa se implice in proiectul de reabilitare termica a cladirilor. "Purtam discutii cu autoritatile centrale si locale sa vedem cum putem fi implicati si noi", a spus Ionut Costea, presedintele bancii. El a precizat ca valoarea programului este de circa cinci miliarde de euro la nivel national, iar proprietarii platesc o treime din costurile de executie, diferenta fiind asigurata in cote egale de autoritatile centrale si locale. RBL intentioneaza sa-si pastreze prima pozitie in aceasta piata, in ciuda concurentei puternice care va aparea din acest an. "Am lucrat la imbunatatirea retelei de distributie si am renuntat la o parte din colaboratori, pentru a ne optimiza cheltuielile. Cota noastra de piata era anul trecut de peste 90%, iar pentru acest an vrem sa ne pastram in jurul acestui nivel", a declarat Costea.  CONCURENTA. Pe piata mai functioneaza si HVB Banca pentru Locuinte si si-au anuntat intentia de a intra in acest an Banca Comerciala Romana si Casa de Economii si Consemnatiuni. CEC vrea sa fie actionarul unic al noii banci pentru locuinte, a precizat presedintele bancii, Eugen Radulescu, care a mentionat ca sumele necesare lansarii bancii sunt prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli din 2007, aprobat de actionari. Credite. In ciuda acestei concurente, conducerea RBL spera sa acorde in acest an credite in valoare de 50 de milioane de euro, dupa ce anul trecut a acordat primele credite pentru locuinte in sistem de economisire-creditare. Pentru comparatie, anul trecut, banca a acordat finantari de 2 milioane de euro. In acelasi timp, RBL isi propune cresterea volumului depozitelor atrase de la clienti: de la 55 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut la 75 de milioane de euro la finalul acestui an. De asemenea, numarul clientilor ar putea ajunge la 170.000 in 2007, fata de 100.000 la finalul anului trecut.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.