Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, rezultata in urma fuziunii firmelor care administreaza aeroporturile din Baneasa si din Otopeni, va deveni operationala la 10 mai, iar in termen de o luna vor fi initiate procedurile de privatizare, a declara
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, rezultata in urma fuziunii firmelor care administreaza aeroporturile din Baneasa si din Otopeni, va deveni operationala la 10 mai, iar in termen de o luna vor fi initiate procedurile de privatizare, a declarat, ieri, potrivit Mediafax, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.
"Actionarii celor doua aeroporturi au hotarat sa aprobe fuziunea dintre cele doua societati. Intentia mea este de a privatiza noua companie. Acum sunt in faza finalizarii procedurilor de fuziune, stabilirea echipei manageriale, urmand ca ulterior, in maximum o luna dupa finalizarea acestor etape, sa demaram procedurile de privatizare", a spus Orban. Potrivit ministrului, dupa fuziune va fi declansata o procedura de reevaluare a patrimoniului, in vederea majorarii capitalului social al noii companii. In prezent, conform proiectului de fuziune, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti are un capital social de aproximativ 143 de milioane de lei. Totodata, terenul aferent Aeroportului Baneasa a fost evaluat la zece euro pe metru patrat. Printre avantajele fuziunii mentionate de Ludovic Orban se numara gestiunea unitara a resurselor financiare si umane din cele doua aeroporturi, existenta unei structuri centrale si a unei strategii de dezvoltare comune, precum si un management general. "Deocamdata nu intentionam sa umblam la tarifele aeroportuare. In timp, va fi elaborat un proiect de strategie", a spus ministrul. Potrivit directorilor celor doua unitati, in viitor va exista o reorganizare a zborurilor in vederea eficientizarii activitatii, tinand cont de capacitatea celor doua aeroporturi. Compania Aeroporturi Bucuresti va avea aceiasi actionari, respectiv Ministerul Transporturilor, cu 80%, si Fondul Proprietatea - 20%. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.