Cazul Roncea versus Sorin Rosca Stanescu, pe care il ofer spre provocare publica in editia de astazi, m-a obligat la o asociere de idei din care a rezultat titlul de mai sus. Fac, asadar, afirmatia - pe care ma voi stradui sa o si argumentez - ca, pe
Cazul Roncea versus Sorin Rosca Stanescu, pe care il ofer spre provocare publica in editia de astazi, m-a obligat la o asociere de idei din care a rezultat titlul de mai sus. Fac, asadar, afirmatia - pe care ma voi stradui sa o si argumentez - ca, peste o luna, chiar si simpatizantii lui Traian Basescu ar trebui sa voteze impotriva lui. Pentru demitere. Si asta dintr-un singur motiv. Ca numai astfel circul ar fi cat de cat oprit. Reintoarcerea eventuala a lui "Basescu 5 minute" la Cotroceni ar aduce acestei tari, fara doar si poate, prejudicii uriase. Si absolut nici un castig.
Sa admitem ca Traian Basescu si partizanii acestuia din PD, PLD si o parte a societatii civile au dreptate. Merg pana acolo incat, de dragul acestei demonstratii, sunt gata sa inghit si idiotenia ca Parlamentul ar fi nelegitim, in timp ce el e legitim, precum si gogorita ca Basescu si ai lui sunt dati la o parte pentru a lasa loc coruptilor, mafiotilor, grupurilor nelegitime de interese, borfasilor care vor sa fure in liniste. O secunda macar, tot de dragul demonstratiei, voi lasa sa imi explodeze in cap si ultima bomba. Cea aruncata pe piata de Civic Media, cu fitilul aprins de colegul si prietenul meu, Victor Roncea. Si anume ca toata miscarea de suspendare-demitere a presedintelui e profund anti-Washington si la fel de profund pro-Moscova. Ei bine, daca toate cele de mai sus ar fi adevarate, atunci haideti sa ne imaginam ca mergem toti la referendum in data de 19 ale lunii viitoare si, constienti ca trebuie sa luptam impotriva raului si sa ne plasam de partea binelui, vom vota pentru Basescu. Ce va rezulta? El se intoarce bine-mersi la Cotroceni, in biroul in care Vacaroiu nu a dorit sa se aseze, pentru a nu fi bantuit de stafii blonde si nicidecum in biroul in care sta Vacaroiu, pentru ca nici Basescu nu doreste sa stea in parfum de carpa kaghebista. Mai ales daca el este atat de pro-Washington si atat de anti-Moscova, cum crede Civic Media. Ca sa inchei paranteza, tot trebuie sa spun ca biroul, astazi sigilat, a fost cel ales de Ceausescu pentru el insusi. Si daca "Basescu 5 minute" se intoarce la Cotroceni, ce face? Desurubeaza un Chivas, isi tranteste in stacana continutul peste, invariabil, trei cuburi de gheata, ia telecomanda si incepe sa suduie. La Guvern, e acelasi Guvern. Si nu-l poate schimba, ca ar fi anti-constitutional. Si nici putere nu prea are. La Parlament, dracia-dracului, e acelasi Parlament. Cel nelegitim. Si pus pe rele. Ticalosit. In clasa politica, situatia e cum a lasat-o. De-o parte fetii-frumosi, dar cam putini, de la PD si PLD, de cealalta parte numeroasele capete de balaur ale adversarilor sai. Sa innebunesti, nu alta! Si sa ataci al doilea "Chivas trei cuburi de gheata". Dupa care, hop la talk-show-uri ori briefinguri pentru a sudui oficial. Ceilalti, fireste, raspund. Este superb. Balamucul continua. Pana in 2009. Cand ar urma sa aiba loc alegeri prezidentiale. Si daca, prin absurd, ii iese si un al doilea mandat, pana in 2014. Cand zice Vosganian ca trecem la euro. Dar cu "Basescu 5 minute" nu mai trecem.
Eu unul, daca as fi si de aceasta data la fel de tampit cum am mai fost, adica fan Basescu, as vota fara ezitare pentru demiterea lui. In primul rand, fiindca altfel as alege raul cel mai mare adus Romaniei. Si un rau mai mare decat escaladarea balamucului politic nici nu poate fi identificat. Si in al doilea rand, pentru ca i-as face rau si idolului meu, care ar putea sfarsi, asa cum a apucat-o, in coma etilica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.