Lafarge Romania a inaugurat ieri, la Brasov, unul dintre cele mai performante incineratoare de deseuri solide din Europa. Investitia, in valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro (20 de milioane de lei), este destinata reducerii deseurilor provenit
Lafarge Romania a inaugurat ieri, la Brasov, unul dintre cele mai performante incineratoare de deseuri solide din Europa. Investitia, in valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro (20 de milioane de lei), este destinata reducerii deseurilor provenite de la fabrica de ciment de la Hoghiz, precum si diminuarii impactului activitatii desfasurate asupra mediului inconjurator.  Potrivit companiei care activeaza in domeniul producerii de betoane, agregate, placi de gips-carton, una dintre cele doua instalatii inaugurate ieri la Uzina Hoghiz din Brasov consta intr-un sistem de desprafuire a cuptorului de ciment, cu tehnologie de filtrare cu saci de fibra de sticla cu scuturare la joasa presiune. Acest sistem a costat circa 4 milioane de euro, au anuntat surse Lafarge.  Al doilea echipament, care a costat in jur de 1,5 milioane de euro, este un sistem de tocare, dozare si injectie a deseurilor solide (industriale si menajere) care urmeaza sa fie coincinerate in cuptorul de ciment.  Intr-un comunicat de presa, Lafarge aminteste ca a investit in Romania, de la intrarea sa pe piata de ciment, in urma cu aproximativ zece ani, peste 50 de milioane de euro pentru ameliorarea performantelor de mediu ale companiei. In urmatorii cinci ani, grupul francez, care detine trei unitati de productie in Romania (la Medgidia, la Hoghiz si la Targu-Jiu), si-a anuntat intentia de a dubla aceste investitii destinate sanatatii mediului inconjurator.
Cu aproximativ 71.000 de angajati in 70 de tari, compania Lafarge a inregistrat vanzari de 17 miliarde de euro in 2006.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.