Criza politica de la Bucuresti ii nemultumeste si pe membrii Aliantei Nord-Atlantice, care intarzie sa-si dea acordul pentru o eventuala organizare, in Romania, a unei reuniuni la nivel inalt a acestei organizatii.  "Evolutiile politice recen
Criza politica de la Bucuresti ii nemultumeste si pe membrii Aliantei Nord-Atlantice, care intarzie sa-si dea acordul pentru o eventuala organizare, in Romania, a unei reuniuni la nivel inalt a acestei organizatii.  "Evolutiile politice recente din Romania au determinat NATO sa amane anuntarea unei decizii privind locul in care ar urma sa fie organizat summitul din 2008", scrie agentia Mediafax, citand mai multe surse concordante.  Romania, una dintre tarile care s-au oferit sa gazduiasca evenimentul unde va fi anuntata extinderea Aliantei, ar putea pierde aceasta sansa din cauza instabilitatii politice de la Bucuresti. Pe de alta parte, sursele citate de Mediafax au pareri impartite cand vine vorba de sustinerea Statelor Unite. Exista voci care afirma ca Washingtonul, "aliatul strategic" al Romaniei, s-ar fi razgandit in privinta creditului acordat Bucurestiului de a organiza summitul de anul viitor. Dar sunt si surse potrivit carora decizia este in continuare valabila, dar va fi anuntata abia dupa calmarea spiritelor de pe scena politica interna a Romaniei.  Daca Bucurestiul pierde acest tren, oficialii Aliantei ar putea accepta candidatura urmatoarei tari inscrise in cursa, respectiv Portugalia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.