Parintii copilului fara acte descoperit de politistii buzoieni, in urma cu doua zile, in timp timp ce se afla cu tatal sau intr-un taximetru, nu fac parte dintre monahii Bisericii Ortodoxe Romane, a declarat, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Roma
Parintii copilului fara acte descoperit de politistii buzoieni, in urma cu doua zile, in timp timp ce se afla cu tatal sau intr-un taximetru, nu fac parte dintre monahii Bisericii Ortodoxe Romane, a declarat, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, citat de Mediafax.
Preotul Constantin Stoica a afirmat ca, imediat ce reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) au aflat ca acest copil ar putea fi rodul unei relatii dintre un calugar moldovean si o maicuta din sudul tarii, reprezentantii BOR, sprijiniti de angajati ai Autoritatii Nationale pentru Protectie Drepturilor Copilului (ANPDC), au inceput o ancheta pentru a afla detalii despre caz. Stoica a precizat ca, in urma cercetarilor, s-a descoperit ca presupusa calugarita, mama copilului, nu face parte dintre monahiile BOR. Singura legatura a femeii cu Manastirea Pasarea, din judetul Ilfov, a constat intr-un ajutor material pe care femeia l-a primit din partea maicilor din acel lacas. Concret, in urma cu aproximativ un an, femeia a fost gazduita aici de maici, ea aflandu-se "intr-o situatie dificila". Constantin Stoica a mai spus ca nici tatal copilului nu face parte dintre monahii BOR. El a fost confundat de autoritati cu un calugar deoarece, avand puternice inclinatii religioase, "se comporta specific". "Barbatul purta barba, era imbracat cu o camasa neagra, avea un mod de a vorbi si de a saluta specific monahilor, dar el nu face parte dintre calugarii din manastirile ortodoxe romanesti", a precizat preotul Constantin Stoica. Acesta a mai. Totodata, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a declarat ca, in acest caz, este vorba de o confuzie, autoritatile avansand ideea ca parintii copilului fac parte din personalul monahal ortodox mai degraba pe baza unor deductii, decat pe baza verificarii informatiilor. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.