Banca britanica Barclays a incheiat un acord cu ABN Amro privind achizitia institutiei financiare olandeze pentru aproximativ 67 de miliarde de euro.

Barclays a anuntat luni ca va oferi 3,225 titluri proprii pentru fiecare actiune ABN
Banca britanica Barclays a incheiat un acord cu ABN Amro privind achizitia institutiei financiare olandeze pentru aproximativ 67 de miliarde de euro.

Barclays a anuntat luni ca va oferi 3,225 titluri proprii pentru fiecare actiune ABN Amro, cotata la 36,25 euro la finalul sedintei de tranzactionare de vineri, pentru a forma un grup bancar imens, pe locul 5 in lume, cu 47 de milioane de clienti si operatiuni internationale, potrivit Reuters. Analistii comenteaza insa ca pretul ar putea fi prea mic pentru a asigura succesul ofertei Barclays sau pentru a exclude o propunere concurenta. Royal Bank of Scotland (RBS) va intra singura in cursa de preluare a grupului financiar olandez ABN Amro, cu o oferta formata din actiuni proprii si numerar, pentru a creste sansele achizitiei, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Reuters.

Consiliul director al ABN va asculta si propunerile celorlalti investitori interesati de preluare, dar fuziunea cu Barclays reprezinta cea mai buna optiune pentru actionari, a declarat presedintele bancii olandeze, Rijkman Groenink. ABN Amro a fost supusa unor presiuni puternice din partea investitorilor, printre care se numara si fondul de hedging TCI, care au solicitat vinzarea sau divizarea bancii, pentru a genera randamente mai ridicate pentru actionari, la finele mai multor ani de performante slabe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.