Ancheta in controversatul dosar penal al generalului SRI Ovidiu Soare si al colonelului Gheorghe Dumitrache se extinde. Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva amiralului in rezerva Cico Dumitrescu (foto) pentru trafic de infl
Ancheta in controversatul dosar penal al generalului SRI Ovidiu Soare si al colonelului Gheorghe Dumitrache se extinde. Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva amiralului in rezerva Cico Dumitrescu (foto) pentru trafic de influenta. In fapt, potrivit anchetatorilor, in anul 2002, pe vremea cand Dumitrescu era consilier prezidential, ar fi incercat sa isi exercite influenta pe langa procurorul general al Romaniei de la acea vreme, Tanase Joita, si pe langa fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu. Amiralul in rezerva ar fi incercat sa inchida un dosar penal aflat pe rolul Parchetului General. In ancheta DNA au fost deja audiati Tanase Joita si Rodica Stanoiu. Potrivit unor surse judiciare, cei doi ar fi confirmat presupusa interventie a lui Cico Dumitrescu din 2002, dar au sustinut ca nu au dat curs solicitarilor acestuia.  Reamintim ca generalul maior Ovidiu Soare este acuzat de luare de mita, de infractiuni de fals, complicitate la delapidare, tentativa de instigare lainselaciune, iar colonelul Dumitrache - de trafic de influenta, dare de mita, incercare de a determina marturia mincinoasa, asociere in vederea savarsirii de infractiuni. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.