Azi e Ziua Internationala a Cratii, dar si Ziua Cervantes, iubitorii de literatura spaniola putand sa participe, in curtea interioara a Institutului Cervantes din Capitala, la o lectura publica maraton. Lectura din opera lui Cervantes (cu incepere de
Azi e Ziua Internationala a Cratii, dar si Ziua Cervantes, iubitorii de literatura spaniola putand sa participe, in curtea interioara a Institutului Cervantes din Capitala, la o lectura publica maraton. Lectura din opera lui Cervantes (cu incepere de la orele 18.00) se va face in spaniola si romana, dar biblioteca Institutului pune la dispozitie si editii in engleza, franceza, germana, rusa, poloneza, italiana, maghiara), iar cititorii vor primi cate o carte si o floare. Printre cititori se vor numara ambasadorii tarilor hispanofone la Bucuresti. Pe de alta parte, directorul Targului de Carte de la Frankfurt, Jurgen Boos, a anuntat oficial ca invitatul de onoare al editiei de anul acesta este cultura catalana, informeaza Centrul de Carte Germana din Bucuresti.
Ziua internationala a cartii a fost aleasa la o data legata de o traditie catalana: pe 23 aprilie, ziua onomastica a patronului catalan Sf. Jordi, barbatilor pretuiti li se daruieste un trandafir rosu si carti. Acesta este un simbol al legaturii dintre cultura catalana si mediul literar. Din 1995, 23 aprilie este sarbatorita sub patronaj UNESCO ca zi in care se celebreaza cultura cuvantului scris si importanta cititului.
Costumati in personaje celebre de carte, 150 de elevi ai Scolii Internationale Bucuresti - membra a grupului de scoli LUMINA Institutii de invatamant -, vor oferi, astazi, brosuri, carti cu "autograf", pliante si flori tuturor persoanelor intalnite pe strada, in cadrul unui mars de promovare a placerii de a lectura, intitulat "Drumul Cartii". Evenimentul are loc in Ziua Mondiala a Cartii (World Day of Book), si este organizat in colaborare cu Prefectura Capitalei. Elevii vor porni la ora 12.00, de pe platoul din fata Institutului de Arhitectura "Ion Mincu" si a Universitatii Bucuresti, in alai pe bulevardele Nicolae Balcescu si Regina Elisabeta, si se vor opri, la ora 13.30, la sediul Prefecturii, unde vor oferi carti si flori angajatelor din cadrul acestei institutii, fiind primiti de Mioara Mantale prefectul Capitalei. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.