Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a declarat, ieri, ca spera ca saptamana viitoare sa fie adoptat raportul comisiilor parlamentare de specialitate privind Legea ANI, pentru a fi trecuta rapid prin Senat si apoi sa fie pusa in aplicare. Vacaroiu
Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a declarat, ieri, ca spera ca saptamana viitoare sa fie adoptat raportul comisiilor parlamentare de specialitate privind Legea ANI, pentru a fi trecuta rapid prin Senat si apoi sa fie pusa in aplicare. Vacaroiu a subliniat ca Legea ANI face parte dintre problemele acute legate de prioritatile legislative, care conditioneaza respectarea angajamentelor si un raport favorabil din partea Comisiei Europene.
El a aratat ca legea ANI se afla inca la Senat, iar ministrul de Justitie, Tudor Chiuariu, a venit cu o serie de observatii si propuneri la acest proiect, pe care senatorii din Comisia Juridica trebuie sa le analizeze. "Sper ca saptamana viitoare sa avem raportul si apoi sa il trecem rapid prin plenul Senatului, Camera decizionala, sa o promulgam foarte repede si sa o punem in aplicare", a spus Vacaroiu.
Eckstein avertizeaza
Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter a propus vineri un acord politic care sa duca la votarea Legii ANI la timp, pentru a se evita, astfel, activarea clauzei de salvgardare pe Justitie de catre Uniunea Europeana. "Daca varianta propusa de noul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, privind confiscarea averilor dobandite ilicit, va avea un acord politic, atunci e de dorit acceptarea ei. In schimb, daca nu exista un astfel de acord, sunt de parere sa adoptam varianta Monicai Macovei. Nu cred ca este momentul sa rascolim proiectul lui Chiuariu si sa-l luam de la capat, pentru ca nu avem timp daca nu exista un acord politic care sa asigure o majoritate in Parlament", a spus Eckstein.
El a atras atentia asupra raportului Comisiei Europene privind Justitia, in care neadoptarea Legii ANI va cantari greu.
"Cred ca si forma initiala, a Monicai Macovei, poate fi satisfacatoare pentru institutiile europene si atunci ar urma ca Guvernul sa intervina ulterior, prin ordonanta, daca se constata ca varianta Chiuariu este mai potrivita. Daca nu se adopta Legea ANI la timp, riscam activarea clauzei de salvgardare pe Justitie", a explicat senatorul. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.