Un italian cautat pentru comiterea unui jaf armat asupra unei banci a fost prins simbata de politistii de frontiera aradeni.

Bruno Manna, cetatean italian, urmarit international, din luna ianuarie a acestui an, pentru comiterea unui jaf armat asupra unei banci din localitatea italiana Pavia, a fost prins simbata de politistii de frontiera aradeni, din punctul de trecere a frontierei Turnu, la intrarea in Romania. Manna, de 31 de ani, avea documente falsificate - un pasaport si o carte de identitate cu nume diferite. Pasaportul turistic falsificat, avind numele Fiumigello Lorenzo, avea inlocuita fotografia, spun politistii de frontiera. Printre lucrurile lui au mai fost gasite opt cartuse de manevra, de calibru 9 mm, pe care strainul nu le-a declarat la intrarea in tara, iar pe corp, sub haine, 15.660 de euro, 8.435 de dolari, 495 de lire sterline si 13.000 de woni coreeni.

Legaturi cu mafia napolitana

Bruno Manna a fost retinut in jurul orei 01.00. A fost dus la IJPF Arad, unde, in urma verificarilor, politistii au aflat ca Bruno era cautat de autoritatile italiene din luna ianuarie a acestui an, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare european. Bruno Manna este autorul unui jaf armat dat la o banca din localitatea Pavia. El a declarat politistilor de frontiera ca dorea sa ajunga in Romania pentru a-si deschide o afacere pe litoralul Marii Negre. Anchetatorii romani i-au deschis dosar pentru fals privind identitatea, tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Parchetul de pe linga Judecatoria Arad a eliberat o ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Ieri, Manno a fost prezentat iarasi procurorilor pentru punerea in aplicare a mandatului de arestare european.

Presa italiana a relatat, in 1999, ca ar fi fost retinut pe autostrada Salerno-Napoli, fiind banuit de legaturi cu membrii clanul Galasso, mafie napolitana. Era etichetat drept „element important al crimei organizate din Sarno" si traficant de droguri.