Premierul Tariceanu isi schimba seful de cabinet. Victor Micula (fost sef de cabinet al lui Mircea Geoana) il va inlocui pe Mihnea Constantinescu. Acesta este in carti pentru sefia SIE.

Se anunta o saptamina cu multe schimbari pe scena politica. Surse din Guvern, citate de MEDIAFAX, anunta inlocuirea sefului de Cabinet al premierului Tariceanu, Mihnea Constantinescu, cu Victor Micula. Informatia ne-a fost confirmata de Mihnea Constantinescu, care a recunoscut ca se va intoarce in MAE, el fiind diplomat de cariera si detasat doar la Cabinetul premierului.

Victor Micula n-a putut fi gasit pentru confirmarea informatiei ca merge la Palatul Victoria. Actualmente director in MAE, Micula a fost sef de cabinet al fostului ministru de Externe Mircea Geoana (liderul PSD), in perioada 2001-2002.

In carti pentru SIE

Mihnea Constantinescu este una dintre solutiile la care - spun surse din Guvern - se gindeste Calin Popescu Tariceanu pentru ocuparea functiei de sef al SIE. Constantinescu neaga deocamdata: „Eu ma intorc la MAE, altceva nu am in plan". Pesedistii il vad insa cu ochi buni. „E un candidat bun. Cunoaste situatia din ambasade si s-ar putea plia pe o astfel de responsabilitate. Este o solutie bine venita", declara vicepresedintele PSD Ion Stan, specialist in problematica serviciilor secrete.

Mihnea Constantinescu a ocupat functia de sef de cabinet la trei premieri: Petre Roman, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu. Inainte, a fost consilierul fostului lider PDSR Misu Negritoiu.

Intr-un interviu acordat ziarului „Cotidianul" in 2005, Mihnea Constantinescu declara: „Tariceanu este al treisprezecelea demnitar pe care il consiliez si mi-am propus ca aceasta sa fie ultima experienta guvernamentala".

Autosuspendare cu tilc Mihnea Constantinescu a anuntat inca de la finele anului trecut ca vrea sa paraseasca postul de director de Cabinet al prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu. Seful Executivului a fost de acord, spun surse guvernamentale, cu decizia lui Constantinescu, insa i-a cerut sa-i propuna un inlocuitor. Asa s-a ajuns la Victor Micula, care a fost coleg in MAE cu Mihnea Constantinescu. De fapt, Micula a fost ales de premier dintre mai multi candidati propusi de Constantinescu. Posesor al gradului diplomatic de ambasador, Constantinescu a transmis, conform altor surse, semnale catre MAE ca ar vrea sa-si suspende calitatea de diplomat timp de doi ani. Semnalul ar putea insemna fie preluarea directoratului SIE, fie o posibila implicare in politica.