Femeile in varsta de peste 40 de de ani formeaza categoria cea mai discriminata de angajati in Romania. Comparativ cu barbatii, femeile continua sa primeasca salarii mai mici pentru aceeasi munca. Studiul a demonstrat ca oamenii, de cele mai multe
Femeile in varsta de peste 40 de de ani formeaza categoria cea mai discriminata de angajati in Romania. Comparativ cu barbatii, femeile continua sa primeasca salarii mai mici pentru aceeasi munca. Studiul a demonstrat ca oamenii, de cele mai multe ori, nici nu au curajul sa reactioneze atunci cand le sunt incalcate drepturile la locul de munca, in astfel de situatii preferand mai degraba sa-si caute un alt job. Singurii angajati care par sa aiba atitudine sunt tinerii aflati la inceputul carierei.  Principalele nemultumiri ale angajatilor chestionati se refera la siguranta locului de munca, nivelul salariului, precum si la accesul pentru un loc de munca bine platit, obtinerea lui fiind considerata o chestiune de sansa. Aceasta sunt principalele concluzii ale unui studiu realizat de IMAS pentru Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) si Centrul de Resurse Juridice (CRJ). Studiul s-a desfasurat la sfarsitul anului 2006 in cadrul unor companii cu peste 250 de angajati din Romania, pe baza acestuia CPE si CRJ elaborand un ghid de bune practici pentru companii, ca parte a proiectului PHARE "Nu discrimina, lupta pentru diversitate!".  Studiul a mai scos la iveala faptul ca putine companii, in special cele multinationale, au definite modalitatile prin care angajatii pot promova pe scara ierarhica si ca, pentru majoritatea angajatilor, cea mai buna cale de promovare este schimbarea locului de munca. De asemenea, companiileinregistreaza pierderi financiare din cauza discriminarii, prin reducerea eficientei angajatilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.