Liderul PSD, Mircea Geoana (foto), a declarat ieri ca mitingul de duminica din Piata Constitutiei a fost ilegal, organizat de "tot soiul de ONG-uri bidon", cu militanti PD adusi "cu japca" din teritoriu, si a solicitat institutiilor statului sa veri
Liderul PSD, Mircea Geoana (foto), a declarat ieri ca mitingul de duminica din Piata Constitutiei a fost ilegal, organizat de "tot soiul de ONG-uri bidon", cu militanti PD adusi "cu japca" din teritoriu, si a solicitat institutiilor statului sa verifice care sunt sursele de finantare ale mitingurilor pro-Basescu.  "Solicitam institutiilor statului sa verifice care sunt sursele de finantare pentru mitingurile organizate de tot felul de ONG-uri bidon si de membri PD adusi cu japca din teritoriu. Si la Bucuresti, si la Brasov, aceste mitinguri costa multi bani si, daca cei de la PD si-au umplut buzunarele in perioada in care s-au aflat la putere, vrem sa stim si noi cine plateste acum", a explicat ieri liderul PSD, Mircea Geoana, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului, in care cuvantul de ordine a fost demiterea lui Traian Basescu.  PANA LA CAPAT. De altfel, PSD vrea sa mearga pana la capat cu indepartarea lui Traian Basescu din functia prezidentiala si anunta, pentru urmatoarele 30 de zile, o campanie agresiva impotriva acestuia. Potrivit liderului PSD, la referendumul din mai, cetatenii trebuie sa aleaga intre a avea un alt tip de presedinte, cu o agenda pozitiva si constructiva, sau a avea in continuare un presedinte "rudimentar si primitiv, conflictual, mincinos, fricos si corupt". Geoana a avertizat ca, in cazul in care Basescu va fi reconfirmat in functia de sef al statului si va continua sa incalce Constitutia, PSD va initia o noua procedura de suspendare. In urma unei sedinte a conducerii PSD, unde, prin sistemul videoconferintei, s-a discutat cu presedintii de filiale judetene asupra strategiei adoptate de PSD la referendum, secretarul general al partidului, Titus Corlatean, a fost desemnat director de campanie al social-democratilor, el urmand sa coordoneze echipa de campanie a PSD in ceea ce priveste referendumul de demitere a sefului statului.  REPLICA. Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al campaniei presedintelui suspendat Traian Basescu, sustine ca liderul PSD, Mircea Geoana, "stie ca, in cazul in care referendumul il va revalida pe presedinte, el va fi inlocuit din functie de Ion Iliescu". El a calificat afirmatiile lui Geoana drept "un gest disperat al unei persoane fara autonomie politica, sub controlul tandemului Iliescu - Hrebenciuc".  "NU MAI CANDIDEZ". Iliescu a reactionat spunand ca Turcan face declaratii iresponsabile, cu intentii vadit diversioniste: "Nici nu inteleg ce urmareste domnul Turcan cu asemenea afirmatii. Mircea Geoana este presedinte al PSD, ales la ultimul congres al partidului. Eu nu am mai candidat la ultimul congres si nu mai am de gand sa candidez la aceasta functie".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.