Cele cateva iesiri in public ale lui Traian Basescu au dezvaluit deja liniile directoare ale campaniei sale pentru a reveni la Cotroceni. O campanie inutila, absurda chiar, dat fiind ca Traian Basescu se va intoarce la sefia statului si daca ar sta c
Cele cateva iesiri in public ale lui Traian Basescu au dezvaluit deja liniile directoare ale campaniei sale pentru a reveni la Cotroceni. O campanie inutila, absurda chiar, dat fiind ca Traian Basescu se va intoarce la sefia statului si daca ar sta cherchelit pana la 20 mai.
Nimic nou in imaginea cu care tine sa se infatiseze poporului Traian Basescu.
Asa cum s-a vazut din discursurile tinute (dezlanate, fara forta, expresie a unui staff de campanie alcatuit dupa criteriul yes-menilor), Traian Basescu se vrea o victima a luptei sale de Sfantul Gheorghe sarbatorit ieri cu Sistemul Ticalosit.
O imagine cliseu, lustruita de atata spus de catre Marele Revolutionar in cei doi ani de mandat.
Noua e insa realitatea ca Traian Basescu nu s-a schimbat nici macar cu un fir de par de la subtioara dupa suspendare.
intregul destin de politician al lui Traian Basescu e dominat, alaturi de jocul la cacealma, de mica infractiune.
Curtea Constitutionala a avut dreptate:
Traian Basescu n-a comis fapte grave prin care a incalcat Constitutia.
Traian Basescu a comis fapte mici, marunte, tipice smecheriei dambovitene.
El nu e un mare bandit, ci un autor de furtisaguri. Ceea ce romanii numesc, nu fara simpatie, un hotoman.
Comportamentul lui Traian Basescu din ultimele zile arata ca suspendarea n-a avut nici un efect pedagogic.
Pentru ca Traian Basescu s-a apucat din nou de furtisaguri.
Cele trei iesiri in public de pana acum sunt o suma incredibila de ilegalitati.
Joi seara, in Piata Universitatii, cel ce se pretinde a fi garantul legalitatii a binecuvantat un miting neautorizat.
La miting s-a agitat drapelul national gaurit - alta infractiune - si s-au strigat lozinci antidemocratice, gen: Jos Parlamentul!
Marele Barbat n-a reactionat in nici un fel.  Dupa ce joi seara a anuntat ca nu demisioneaza si vineri a aparut decizia de suspendare, Traian Basescu a incalcat Legea Referendumului. Prin articolul 30, aceasta lege interzice orice manifestare de campanie electorala inainte de publicarea in Monitorul Oficial a hotararii Parlamentului de convocare a Referendumului.
Traian Basescu a inceput campania electorala cu mult inainte ca aceasta Hotarare sa fie luata.
Mitingul din Piata Constitutiei a fost o clara manifestare de campanie electorala.
Un politician viguros in respectarea Legii ar fi refuzat sa participe la acest miting.
Mai mult, daca ar fi fost ceea ce se pretinde - un luptator impotriva coruptiei -, Traian Basescu s-ar fi intrebat din ce fonduri obscure s-a platit toata tarasenia.
Manifestarea din Piata Constitutiei a costat enorm. Exceptie facand ziarul Gardianul, nimeni nu s-a intrebat cine si cum a dat banii. Oficial, mitingul a fost organizat de doua ONG-uri - Fundatia pentru infrumusetarea Bucurestilor si Fundatia pentru siguranta cetateanului. Au finantat aceste ONG-uri tambalaul de duminica seara? Daca da, de unde au avut atatia bani? Si, mai ales, cum si-au permis sa foloseasca banii pentru o actiune fara nici o legatura cu obiectul lor de activitate, fara sa se teama ca vor raspunde penal pentru deturnare de fonduri? Daca n-au platit ele, cine a facut-o? Si, mai ales, prin ce mijloace au ajuns banii la organizatori?
in discursul sau, Traian Basescu s-a comparat cu Sfantul Gheorghe.  Un Sfantul Gheorghe a carui batalie pentru revenirea in fruntea statului e platita de cercuri mafiote, care, dupa 20 mai 2007, se vor prezenta la Cotroceni cu nota de plata.
Intrebat ce parere are despre miting, Calin Popescu Tariceanu a raspuns ca nu comenteaza.
Calin Popescu Tariceanu e intamplator seful Guvernului.
Al Guvernului care trebuie sa vegheze la respectarea legii.
Al Guvernului care trebuie sa vegheze ca Referendumul sa nu fie un prilej de influentare a vietii noastre politice de catre grupurile ilegitime de interese.
Intrebat, asadar, ce parere are despre finantarea dubioasa a campaniei lui Traian Basescu, despre ilegalitatile comise deja de Traian Basescu, de Partidul Democrat, de televiziunile care au transmis in direct manifestarea (Realitatea TV si Antena 3), premierul Romaniei a raspuns ca nu comenteaza.
S-a sculat de dimineata Calin Popescu Tariceanu confuz?
Evident, nu.
Calin Popescu Tariceanu e si liderul PNL. Or, Partidul National Liberal are interesul sa treaca insa cu vederea ilegalitatilor lui Traian Basescu pana la referendum, pentru a nu-si instraina electoratul.
Iata, asadar, un fapt prin care politicianismul ieftin trece inaintea demnitarului riguros.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.