Dupa ani de asteptari, pentru prima data in istorie, politistii nu mai vor sa fie considerati baieti buni. Daca pana in anul 2002 , cand Politia Romana era militarizata, acestia nu puteau sa se afilieze in sindicate si sa pretinda negocieri, a sosit
Dupa ani de asteptari, pentru prima data in istorie, politistii nu mai vor sa fie considerati baieti buni. Daca pana in anul 2002 , cand Politia Romana era militarizata, acestia nu puteau sa se afilieze in sindicate si sa pretinda negocieri, a sosit momentul revansei! Asa ca peste 35.000 de politisti au cerut Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) inceperea negocierilor pentru incheierea contractului colectiv de munca.  Conform prevederilor Legii nr. 130/1996, cu privire la contractul colectiv de munca, MIRA este obligat sa demareze negocierile in termen de 15 zile de la data solicitarii. Liviu Butunois, prim-vicepresedinte al sindicatului, considera ca: "Incheierea acestui acord colectiv reprezinta in primul rand o forma de organizare a politistilor, sperand astfel sa se puna capat nerespectarii actelor normative privind drepturile acestora. Drepturi pe care inainte politistii erau obligati sa le obtina doar prin instantele de judecata".  BANISORI. Situatia nu sta pe roze nici cand vine vorba despre sporuri de fidelitate si de plata orelor suplimentare! Politistii sustin ca prima de concediu si sporul de fidelitate, prevazute in lege din 2003, nu s-au acordat pana acum, in timp ce orele suplimentare nu sunt platite asa cum prevede legea. Despre salarii, zicem noi, numai de bine! Potrivit unor surse oficiale, media la agentii subofiteri este de minimum 1.200 de lei, in timp ce media in cazul ofiterilor superiori se ridica la 2.400 de lei. Sa fie bine, sa fie rau?!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.