Cristi Borcea se sfatuieste cu antrenorul nationalei inainte de a aduce in „Groapa" jucatori din Liga I, ultima consultatie fiind oferita inainte de transferul lui Oprita

Mutarea cea mai surprinzatoare a lui Dinamo in aceasta primavara este acordul lui Oprita de a juca in alb-rosu in sezonul urmator. Fotbalistul Stelei, care se afla in ultimele sase luni de contract cu actuala sa echipa, poate negocia cu orice club interesat. El a ales Dinamo, dar povestea transferului sau este una foarte interesanta. Cristi Borcea, omul care, alaturi de antrenor, se ocupa de mutarile de jucatori in Stefan cel Mare, are un consilier pretios de ale carui pareri asculta atunci cind este vorba de un transfer din campionatul intern. Conform unor surse apropiate lui Dinamo, omul din umbra se numeste Victor Piturca. Antrenorul nationalei a fost cel care i-a dat lui Borcea ideea de a-l contacta pe Oprita, iar dinamovistul a percutat imediat si datorita faptului ca, pentru transferul atacantului, nu trebuie sa plateasca Stelei nici un leu. Cheltuielile pe care le implica aceasta mutare sint salariul jucatorului, 120.000 de euro anual, prima de instalare si comisionul impresarului, adica cel mult alti 70.000.

„Omul" selectionerului

Daniel Oprita a ajuns la Steaua in 2002, adus de antrenorul de atunci, nimeni altul decit Victor Piturca. Tot actualul selectioner l-a convocat si la echipa nationala, jucatorul bifind sase meciuri sub tricolor si reusind sa inscrie un gol. Oprita s-a accidentat la un meci cu Universitatea Craiova, la inceputul acestui sezon, fiind nevoit sa stea pe tusa o lunga perioada. El a declarat ca pe durata spitalizarii sale in Italia, la o clinica din Bologna, nu a fost sunat de nici un oficial al Stelei, acesta fiind si motivul pentru care a refuzat sa mai ramina in Ghencea. Saptamina aceasta insa, cotidianul „Cancan" a dezvaluit ca jucatorul a plecat la tratament impreuna cu nasul sau, portarul Martin Tudor, si cu doua tinere care le-au tinut de urit in perioada petrecuta in Italia.

„Aroganta" nu l-a deranjat pe Gigi

„Stiam ca Oprita s-a transferat la Dinamo, dar nu cred ca e o pierdere pentru Steaua. Pina cind ii va expira contractul, nu va mai juca fotbal. Cred ca peste un an va fi un fotbalist terminat. O sa mai joace doar la pariuri sportive", a declarat Gigi Becali dupa oficializarea intelegerii, nefiind deranjat de „aroganta" rivalilor. In schimb, transferul lui Oprita a determinat demisia lui Florin Raducioiu, afectat ca nu a fost consultat in calitatea sa de manager sportiv.