Dupa punctele pierdute de CFR Cluj in fata celor de la FC Vaslui perspectivele pareau incurajatoare pentru rapidisti in tentativa lor de a se apropia de locul de Liga Campionilor, cu toate ca intalneau pe Dinamo si erau lipsiti de doi jucatori de baz
Dupa punctele pierdute de CFR Cluj in fata celor de la FC Vaslui perspectivele pareau incurajatoare pentru rapidisti in tentativa lor de a se apropia de locul de Liga Campionilor, cu toate ca intalneau pe Dinamo si erau lipsiti de doi jucatori de baza, Ionel Ganea, cel care a acuzat o pubalgie in preziua jocului, si, indeosebi, portarul Danut Coman, inlocuit aseara de armeano-camerunezul Apoula Edel
In propria aparare giulestenii ar putea invoca acum argumentele ca au post privati de prezenta in tribune a propriului public si de discutabilul ghinion ca au primit gol la circa o suta de secunde dupa inceputul meciului. Atunci, cel care care avea sa devina MVP-ul meciului, Claudiu Niculescu a izbutit o reluare de mare efect in plasa gazdelor, dupa o excelenta centrare a lui Catalin Munteanu. A fost cam singura faza in care penibilul portar Apoula Bete se poate spune ca ar avea acoperire, intrucat peste numai un sfert de ora goal-keeper-ul recomandat Rapidului de "maestrul" Mihai Stoichita avea sa-si inceapa un recital de gafe care avea sa se deruleze pana spre finalul intalnirii. Cum spuneam, Niculescu a execut cu stangul si destul de previzibil o lovitura libera de la vreo 30 de metri, bietul portar de culoare deviind scapand mingea in propria poarta. Alb-visinii, ramasi din minutul 26 si fara descreieratul Marius Constantin, eliminat dupa doua "galbene", au reusit totusi sa lase impresia ca pot reveni in joc dupa golul inscris de Zicu in minutul 41, insa la putin timp dupa pauza Niculescu avea sa transforme iarasi o lovitura libera, gol la randu-i imputabil lui Apoula. Atacantul lui Dinamo avea sa-si incheie seara de exceptie cu cea de-a patra reusita, prin care l-a egalat la 15 pe fostul coechipier Ionel Ganea in fruntea clasamentului golgeterilor campionatului intern, una necaracteristica lui, dupa o incursiune personala in urma careia l-a driblat si pe portarul al carui nume ne e jena sa-l mai reproducem, din mai multe motive.
RAPID - DINAMO (1-2)
Au marcat: ZICU (42) / CL. NICULESCU (2, 17)
Stadion "Valentin Stanescu"; spectatori: 0.
RAPID - M. Constantin, Maftei, Sapunaru - Badoi, N. Grigore, Maldarasanu, Perja - Zicu, V. Moldovan, Buga. Antrenor: R. Lucescu.
DINAMO: Lobont - Blay, Moti, R. Stefan, Pulhac - Cat. Munteanu, Margaritescu, Ad. Cristea, Ze Kalanga - Danciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: M. Rednic.
Cartonase galbene: M. Constantin (16, 26), N. Grigore (42), Badoi (44) / R. Stefan (31), Ze Kalanga (45A1)
Cartonas rosu: M. Constantin (26)
Au arbitrat: S. Coltescu - M. Savaniu, A. Oprita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.