Dupa instalarea celor 30 de camere video pe strazi, primarul Liviu Negoita a hotarat sa introduca si in scolile din Sectorul 3 al Capitalei asemenea sisteme de supraveghere.
In plus, edilul a dispus montarea unor sisteme electronice de acces p
Dupa instalarea celor 30 de camere video pe strazi, primarul Liviu Negoita a hotarat sa introduca si in scolile din Sectorul 3 al Capitalei asemenea sisteme de supraveghere.
In plus, edilul a dispus montarea unor sisteme electronice de acces pentru elevi, cadre didactice si personalul auxiliar. Anul trecut au fost dotate cu astfel de "porti" institutii de invatamant, iar primarul a constatat ca metoda aplicata a eliminat, practic, posibilitatea producerii vreunei infractiuni. "Avem un obiectiv foarte clar: acela de a preveni orice fapta antisociala, atat pe strada, cat si in scoli. Din acest motiv, pe langa sistemele de supraveghere a marilor bulevarde si a pietelor, am decis sa extindem montarea camerelor video si in unitatile scolare, dublandu-le, totodata, cu sisteme electronice de acces pentru personalul didactic si elevi, astfel incat nimeni strain sa nu poata intra in scoala", ne-a declarat Negoita. Reamintim ca toate camerele video sunt conectate la doua centre de supraveghere non-stop, ce functioneaza la Primaria Sectorului 3 si la Politia Capitalei, astfel ca orice posibila agresiune intre elevi va fi inregistrata. Interesul primarului Negoita pentru invatamant este dovedit de nivelul fondurilor alocate, ce reprezinta 31,43% din bugetul local pe anul 2007, respectiv 228,4 milioane de lei canalizati strict pentru investitii in scoli, licee, crese si gradinite. Primele "capturi" realizate de edil prin intermediul sistemului de supraveghere stradala s-au concretizat in ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar si in sanctionarea comertului stradal neautorizat. Astfel, Politia Comunitara Sector 3, in colaborare cu Politia Rutiera si firma Rosal, au "confiscat", in perioada 12- 17 aprilie, 47 de masini parcate sau stationate ilegal pe marile bulevarde, in special de-a lungul parcarilor de utilitate publica amenajate.
Magda SEVERIN


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.