Dupa ce l-au executat pe robul lui Dumnezeu Traian Basescu, dupa cum asa de inspirat i-a spus Crin Antonescu, liderii marii coalitii s-au infatisat pe sticla televizoarelor ingrijorati ca tara a ajuns la ananghie si ne-au cerut sa fim responsabili.

Noroc ca premierul ne asigura ca e liniste. Guvernul lucreaza. Masinile merg pe strada, pietonii trec si ei regulamentar, mai-marii tarii ne sint aproape, sa nu ne facem griji: au ales, vorba lui Bogdan Olteanu, o solutie proasta pentru linistea noastra, dar au ales ca sa ne fie bine. Acum, cel mai important lucru este sa muncim. Gata! Am terminat! S-a facut! De-acum fiecare la locul lui de munca, fiecare la ale lui. Noi sa muncim, de gindit gindesc pentru noi si domnu’ Victor Ciutacu, si domnu’ Valerian Stan, si domnul Ion Cristoiu, si domnul jurnalist Cornel Nistorescu. Tariceanu ne poarta si el de grija. Geoana asemenea ne poarta de grija. Vacaroiu si Buruiana sint ai nostri si ne poarta si ei de grija, datorita lor a scapat tara dintr-o primejdie iminenta. Dan Voiculescu este si el de-al nostru, este cu poporul si s-a luptat mult pentru victoria lui. Cel mai expresiv, ingrijorat si responsabil, este insa Mircea Geoana. Este si normal, deoarece el conduce tara. El cu Vacaroiu. De aceea vorbeste mult si cu aplicatie Mircea. Desi ne conduce, le spune jurnalistilor pe numele mic si, in plus de asta, ne-a scapat de vechiul regim si de comunism. „Astazi scapam in sfirsit de comunism si de vechiul regim", ne-a spus in cuvintarea pe care a sustinut-o in Parlament si a fost atunci foarte responsabil si, mai ales, lipsit de ura si partinire. Dragi romani, ne spune Mircea, am intrat in noua Romanie, stati la locurile voastre. De-acum vom avea o clasa politica noua. Morala. Dedicata poporului. A mai spus urmatoarea rostire memorabila: „Dragi pedisti si domnule presedinte, va inteleg mihnirea, insa va atrag atentia sa nu faceti nazbitii pe strada". Am scapat dintr-o mare primejdie si Mircea este prietenos si apropiat de noi, cei din popor, este familiar cu noi si ne vrea binele. De aceea, ne-a scapat de rau si ne-a adus in democratie.

Singura problema, in ce-l priveste, este pirdalnica de eticheta a lui Ion Iliescu. In rest, totul e bine. Bat-o s-o bata, ca i-o facu presedintele de onoare. Imi pare rau sa-i spun public ca orice face, orice zice, oricit de mestesugit ne priveste in ochi, oricit de bine moduleaza vocalele si consoanele din sintagma „dragi romani", eu, unul, nu ma pot dezlipi cu ochii de eticheta. Aia de pe frunte, vorba barbarului, fost pe la Cotroceni, care incalca scandalos Constitutia de fiecare data cind scoate o vorbulita cit de mica.