„HCM Roman a ratat la limita un meci cu trofeul pe masa impotriva ardelencelor.

Handbalul feminin romanesc va avea din nou o reprezentanta in finala Cupei Challenge, dupa ce la editia precedenta trofeul a fost disputat de Rulmentul Brasov si Tomis Constanta. „U" Jolidon Cluj a obtinut biletele pentru ultimul act al intrecerii, dupa ce a invins in returul semifinalelor, in deplasare, cu scorul de 33-27 (11-13), formatia RK Zagreb, de care trecuse si in tur, cu 32-30. La un gol de finala a fost si cealalta reprezentanta a Romaniei in Challenge Cup, HCM Roman. Desi a cistigat pe teren propriu tot la patru goluri diferenta, 24-20, elevele lui Liviu Paraschiv vor privi finala la televizor, intrucit handbalistele de la HC Naisa Nis vor merge mai departe, gratie numarului mai mare de goluri marcate in deplasare (n.r. - in tur, scorul a fost de 23-19 pentru sirboaice).

Prime de 6.000 de dolari

Cluj a ajuns in premiera intr-o finala europeana, fiind extrem de aproape de realizarea obiectivelor pentru acest sezon: ultimul act al Cupei Challenge si locul trei in campionatul intern. ,,Am fost foarte exacti pe faza de aparare, am speculat foarte bine pe faza ofensiva si am reusit sa invingem. Este un rezultat foarte mare pentru Jolidon. Nu ne temem de sirboiace, pe care le vom infrunta in finala. Avem casete cu ele, le vom urmari si vom pregati meciul cit mai bine, astfel incit trofeul sa ramina in Romania", a declarat presedintele executiv Mircea Cucuian. Daca pentru calificarea in semifinale clujencele au fost recompensate de conducerea echipei cu 4.000 de dolari per echipa, pentru prezenta in ultimul act, suma va creste cu aproximativ 2.000 de dolari.

Stoleru si-a suparat antrenorul

Liviu Paraschiv, antrenorul echipei HCM Roman, si-a pus elevele la zid dupa prestatia modesta din meciul cu Naisa Nis: ,,Am fost foarte aproape de o calificare, dar mai departe merge echipa care a stiut sa joace finalul de meci, la fel ca in partida tur. Sintem o echipa mica, ce participa pentru prima data in cupele europene. Am cistigat tot cu patru goluri, dar ele au marcat unul in plus fata de noi in deplasare. HC Nis este o echipa cu experienta, a jucat in Liga Campionilor, dar astazi (n.r. - duminica) am avut piese de baza care nu au jucat la valoarea lor, printre care si Stoleru’’, a spus tehnicianul Liviu Paraschiv.