Echipa masculina de handbal UCM Resita a terminat la egalitate, scor 26-26 (13-12), disputa cu gruparea norvegiana HK Drammen, din cadrul primei manse a finalei Challenge Cup, desi cu trei minute inainte de final conducea la o diferenta de trei golur
Echipa masculina de handbal UCM Resita a terminat la egalitate, scor 26-26 (13-12), disputa cu gruparea norvegiana HK Drammen, din cadrul primei manse a finalei Challenge Cup, desi cu trei minute inainte de final conducea la o diferenta de trei goluri. Sustinuti frenetic de un public incendiar, care a umplut tribunele Salii Sporturilor din Drobeta Tr. Severin, elevii antrenorului Aihan Omer au scapat, astfel, printre degete un succes istoric la prima lor participare in cupele europene si si-au ingreunat misiunea de a castiga trofeul, mai ales ca returul se va disputa la Drammen. Tot in Challenge Cup, dar la feminin, reprezentantele noastre au trecut pe langa o finala romaneasca, "U" Jolidon Cluj reusind calificarea in ultima faza, in vreme ce HCM Roman a capotat in extremis.
Aflata in premiera intr-o disputa continentala cu trofeul pe masa, echipa masculina de handbal UCM Resita a platit scump lipsa de experienta intr-o astfel de faza si a ratat victoria in mansa tur din finala Challenge Cup, fiind egalata de gruparea norvegiana HK Drammen in ultimele secunde de joc. Impulsionati de un public avid de sport, dar si de experimentatul antrenor Aihan Omer, resitenii au inceput foarte bine si dupa cateva minute de tatonare s-au instalat la carma jocului. Cu Irimescu (5), Pasic (4) si Rohozeanu (8) in forma, gazdele se desprind la patru goluri in minutul 25, scor 12-8, dar finalul reprizei apartine liderului campionatului norvegian, care reuseste sa reduca din handicap si sa intre la vestiare cu un dezavantaj minim: 12-13. La reluare, pe fondul unor ratari exasperante ale resitenilor, oaspetii se instaleaza la conducere pe tabela, ajutati de interventiile salvatoare ale portarului Olaussen si de incursiunile lui Hovind (6). Aihan Omer nu cedeaza, elevii sai raspund din nou comenzilor, iar UCM Resita revine la conducere, scor 23-22, moment in care portarul Cenusa scapa fara gol dupa o lovitura de la 7 metri executata prost de valorosul Hansen (5). Irimescu inscrie din nou, norvegienii riposteaza, Butulija (4) isi trece numele pe lista marcatorilor, iar portarul Cenusa apara senzational o alta lovitura de la 7 metri, executata de aceasta data de Hagen (3). Scorul devine 26-23 pentru gazde si totul parea ca se indreapta spre o victorie istorica, prevestita de Aihan Omer, care a spus inaintea partidei ca este foarte important un succes "si la un gol diferenta". Din pacate, resitenii capoteaza ca si in finalul primei reprize, iar la 26-25, cu 30 de secunde inainte de final, Ciubotaru se grabeste si acorda sansa norvegienilor sa egaleze prin Andersen si sa-si mareasca, astfel, considerabil sansele de a intra in posesia trofeului, returul fiind programat sa se desfasoare la Drammen, pe 28 aprilie.
In competitia similara feminina, cele doua reprezentante ale Ligii Nationale au fost foarte aproape de o finala romaneasca, "U" Jolidon Cluj reusind sa se impuna in ambele manse semifinale in fata gruparii croate RK Tresnjevska Zagreb, iar HCM Roman fiind eliminata in extremis dupa criteriul golurilor marcate in deplasare de valoroasa echipa sarba Naisa Nis. Prezenta in premiera intr-o faza semifinala a cupelor europene, clujencele pregatite de Gheorghe Covaciu au trecut cu brio examenul de la Zagreb si s-au impus, sambata, cu scorul de 33-27 (13-11), dupa ce in tur castigasera cu 32-30. Din pacate, desi a reusit, ieri, sa refaca handicapul de patru goluri din tur, scor 19-23, si a castigat disputa cu Naisa Nis, cu 24-20 (12-8), HCM Roman a ratat calificarea in finala Challenge Cup deoarece jucatoarele din Serbia au marcat cu un gol mai mult in Romania.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.