Vanzarile de computere in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) au crescut cu 13,2% in primul trimestru al anului 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.  Potrivit raportului preliminar al IDC, rezultatele bune se datore
Vanzarile de computere in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) au crescut cu 13,2% in primul trimestru al anului 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.  Potrivit raportului preliminar al IDC, rezultatele bune se datoreaza cererii continue de laptopuri, acest segment cunoscand o crestere anuala de peste 34%. Lideri pe piata sunt HP cu 3,77 milioane de unitati vandute si Acer 2,33 milioane unitati (desktop+laptop). Astfel, cota de piata pentru HP se apropie de 20%, in timp ce Acer a ajuns la 12%.  Pe urmatoarele pozitii sunt Dell (2,31 milioane unitati), Fujitsu Siemens (1,4 milioane) si Toshiba (977.000 unitati vandute). Analistii IDC arata cain Europa Centrala si de Est vanzarile de laptopuri au crescut cu 70%. In Europa de Vest, vanzarile de laptopuri au reprezentat peste 50% din totalul vanzarilor de computere, aceleasi procente inregistrandu-se si in Cehia, Ungaria. In Arabia Saudita, vanzarile de laptopuri au fost de doua ori mai mari decat cele de desktopuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.