Alexander Balanescu, compozitor si violonist de origine romana cunoscut drept unul dintre muzicienii vizionari, sustine azi - orele 20.00, in Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti - un spectacol extrarodinar, impreuna cu acordeonista de origin
Alexander Balanescu, compozitor si violonist de origine romana cunoscut drept unul dintre muzicienii vizionari, sustine azi - orele 20.00, in Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti - un spectacol extrarodinar, impreuna cu acordeonista de origine rusa Evelina Petrova si basistul roman Arthur Balogh. Conceput ca show multimedia, recitalul va cuprinde atat compozitii cunoscute ale muzicianului, cat si piese realizate pentru coloana sonora a filmului "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii". Nascut in Romania, el si-a facut studiile la renumite scoli de muzica din Ierusalim, New York si Londra, oras in care s-a si stabilit. A lucrat alaturi de cele mai importante grupuri de muzica ale momentului, in 1979 devenind liderul grupului Michael Nyman, cu care a concertat in intreaga lume. A inregistrat si cantat alaturi de Pet Shop Boys, a facut parte din Arditti Quartet si a infiintat Balanescu Quartet, faimos in Europa si Statele Unite. Concertul din Capitala este organizat de Metropolis Film impreuna cu Institutul Cultural Roman. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.